124 ΠΒΕ: Δραματική η κατάσταση – Δεκάδες κρούσματα

Νεοσύλλεκτοι ορκωμοσία 124 ΠΒΕ
Ορκωμοσία Δ’ ΕΣΣΟ 2020 στην 124 ΠΒΕ Τρίπολης / Πηγή: ΓΕΑ

Δραματική είναι η κατάσταση στην 124 Πτέρυγα Βασικής Εκπαίδευσης (ΠΒΕ) της Πολεμικής Αεροπορίας στην Τρίπολη.

Όπως καταγγέλλουν οι φαντάροι στο alt.gr η κατάσταση έχει ξεφύγει από κάθε έλεγχο. Πριν από μερικές μέρες γράφαμε για την 124 ΠΒΕ, με τα επιβεβαιωμένα κρούσματα να είναι τότε 7. Σήμερα, σύμφωνα με τα όσα γνωρίζουμε έχουν ξεπεράσει τα 40, με τον αριθμό, δυστυχώς, να αυξάνεται μέρα με τη μέρα.

Σύμφωνα με τους ίδιους τους φαντάρους, ενώ γίνεται προσπάθεια τήρησης των μέτρων που έχει αποφασίσει το ΓΕΕΘΑ αυτό στην ουσία βρίσκει τοίχο, στον μεγάλο αριθμό νεοσυλλέκτων και την έλλειψη αρκετών κτιριακών εγκαταστάσεων ώστε να αποφεύγεται ο συγχρωτισμός στους θαλάμους.

Η αύξηση των κρουσμάτων είναι αποτέλεσμα του μέτρου αντιμετώπισης των επαφών ενός κρούσματος που ισχύει σε κάθε στρατόπεδο. Σύμφωνα με τους Σμηνίτες, έπειτα από κρούσμα που εμφανίστηκε σε θάλαμο, μπήκε σε καραντίνα όλος ο θάλαμος. Λίγες μέρες αργότερα ο ιός είχε εξαπλωθεί σχεδόν σε όλους όσοι ήταν σε καραντίνα.

Του Υπουργείο έχει τεράστιες ευθύνες για τη μη τήρηση των μέτρων. Η κυβέρνηση να πάρει εδώ και τώρα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας για την υγεία και τη ζωή των φαντάρων.

Αποδεικνύεται κάθε μέρα και περισσότερο η ανάγκη μαζικών επαναλαμβανόμενων διαγνωστικών τεστ σε φαντάρους και μόνιμο προσωπικό, η αξιοποίηση στρατιωτικών κτιριακών εγκαταστάσεων και η επίταξη ξενοδοχείων και καταλυμάτων για την αποσυμφόρηση στα στρατόπεδα και την απομόνωση των φαντάρων σε καραντίνα.

Δείτε ακόμα...