124 ΠΒΕ: Νεοσύλλεκτοι Σμηνίτες για τα μέτρα ενάντια στον κορονοϊό

Σμηνίτες στην 124ΠΒΕ Τρίπολη
Φώτο Αρχείου / Σμηνίτες στην 124ΠΒΕ Τρίπολη / Πηγή: Eurokinissi

Στην 124 ΠΒΕ (Τρίπολη) από τη στιγμή που καταταχθήκαμε οι νεοσύλλεκτοι βρήκαμε μπροστά μας την πανδημία και τις συνέπειές της κυβερνητικής πολιτικής, η οποία έχει οδηγήσει τα στρατόπεδα να είναι απροετοίμαστα.

Από την πρώτη μέρα βλέπουμε κόσμο να μπαίνει σε καραντίνα και να απομονώνονται ολόκληροι θάλαμοι χωρίς καμία ενημέρωση σε εμάς τους νεοσύλλεκτους. Και εδώ μέσα κυριαρχεί η κυβερνητική λογική της «ατομικής ευθύνης» με παροτρύνσεις στους νεοσύλλεκτους να φοράμε συνεχώς τις μάσκες μας και να μη συνωστιζόμαστε, ωστόσο δεν έχει παρθεί κανένα ουσιαστικό μέτρο προστασίας αφού αυτά θεωρούνται «κόστος» από το Υπουργείο. Τα όποια τέτοια μέτρα εξαντλήθηκαν σε ένα rapid test κατά την είσοδό μας, ένα αντισηπτικό σε κάθε θάλαμο και ένα  «κιτ covid» με ένα ατομικό αντισηπτικό και τρεις μάσκες για τις 3 εβδομάδες εκπαίδευσης. Κατά τα άλλα, μας έχει μεταφερθεί από τη γιατρό της μονάδας ότι δεν πρόκειται να ξανακάνουμε μαζικά τεστ καθώς ακολουθούν τις κεντρικές οδηγίες οι οποίες δεν προβλέπουν κάτι τέτοιο.

Την ίδια ώρα, κοιμόμαστε 30-35 άτομα σε κάθε θάλαμο, ενώ στα εστιατόρια εκατοντάδες άτομα πλένουμε τα ατομικά μας ποτήρια και μαχαιροπίρουνα (που ξαναχρησιμοποιούμε) με 3-4 κοινά σφουγγάρια για κάθε Μοίρα.

Έτσι, φτάσαμε εν μέσω πανδημίας να μας δίνονται οδηγίες για οικονομία στα καθαριστικά των θαλάμων (χλωρίνες κλπ) επειδή όπως μας μεταφέρθηκε: «αν τα τελειώνουμε γρήγορα το στρατόπεδο δεν θα μπορεί να μας δώσει άλλα». Ως αποτέλεσμα δεν είναι περίεργο το γεγονός ότι έχουν βρεθεί πολλά κρούσματα covid-19, ότι πάνω από 150 νεοσύλλεκτοι βρέθηκαν αυτό το διάστημα σε καραντίνα, με ολόκληρους θαλάμους να βρίσκονται αποκλεισμένοι σε συνθήκες που ευνοούν τη διασπορά.

Το Υπουργείο έχει τεράστιες ευθύνες για τη μη τήρηση των μέτρων. Η κυβέρνηση να πάρει εδώ και τώρα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας για την υγεία και τη ζωή των φαντάρων. Αποδεικνύεται κάθε μέρα και περισσότερο η ανάγκη μαζικών επαναλαμβανόμενων διαγνωστικών τεστ σε φαντάρους και μόνιμο προσωπικό, η αξιοποίηση στρατιωτικών κτιριακών εγκαταστάσεων και η επίταξη ξενοδοχείων και καταλυμάτων για την αποσυμφόρηση στα στρατόπεδα και την απομόνωση των φαντάρων σε καραντίνα, η απολύμανση των χώρων από εξειδικευμένα συνεργεία.

Δείτε ακόμα...