124 ΠΒΕ: Τραυματισμοί ΕΠΟΠ λόγω εξάντλησης

Τρίπολη 124 ΠΒΕ - Ορκωμοσία ΄Γ ΕΣΣΟ 2020

Τραυματισμούς ΕΠΟΠ κατά τη διάρκεια της εκπαίδευσης, λόγω σωματικής εξάντλησης καταγγέλλουν στελέχη στο Armyvoice.gr. Σύμφωνα με όσα υποστηρίζουν, υπάρχει ένα κακό κλίμα στην 124 ΠΒΕ, με παραβιάσεις των κανονισμών, που οδηγεί στην εξάντληση των στελεχών που βρίσκονται σε εκπαίδευση στην Τρίπολη.

Δείτε την καταγγελία:

Μοιραρχος στην 124 Πτέρυγα βασικής εκπαίδευσης (124 ΠΒΕ) στην Τρίπολη, κρατάει τα στελέχη του πέραν του ωραρίου χωρίς συγκεκριμένο λόγο, επίσης μιλάει με ασέβεια στους υφιστάμενους του και συγκεκριμένα προσβλητικά με φράσεις όπως π.χ. «Δεν είστε στελέχη», μια έκφραση που προσβάλει το ατομο προσωπικά και σε επαγγελματικό βαθμο.

Δεν εκτελεί το πρόγραμμα εκπαίδευσης για τους νέους ΕΠΟΠ Που προβλέπει εκπαίδευση 7 ώρες την ημέρα και τους δίνει σε διάθεση σε άλλες μοίρες και επιστασίες για δουλειές όπως π.χ. Κατάταξη νεοσυλλέκτων κάνοντας αυτούς να καταλήξουν να δουλεύουν 16 ώρες την μέρα συνεχόμενα για αρκετές μέρες .

Αυτό είχε ως αποτέλεσμα την Τετάρτη 17 Νοεμβρίου να τραυματιστούν δυο εκπαιδευόμενοι Επαγγελματίες Οπλίτες στην διέλευση του στίβου μάχης διότι ήταν κουρασμένοι από τις πολλές ώρες εργασίας των δυο προηγουμενων ημερών (σύνολο 32 ώρες εργασίας σε 2 ημέρες.

Αυτό που συμβαίνει επίσης, ειναι ότι οι εκπαιδευόμενοι ΕΠΟΠ στο σχολείο ειδικότητας εκτελούν υπηρεσίες φρουράς καθώς και όργανα υπηρεσίας των μοιρών πέραν του ωραρίου (πολλες από αυτες 24ωρες), πράγμα που απαγορεύεται βάση διαταγής παρεκλινοντας έτσι του βασικού προγράμματος εκπαίδευσης, και κάνοντας τους επιρέπεις σε τραυματισμούς και λιγότερο αποδοτικούς στο σχολείο.

Δείτε ακόμα...