124 ΠΒΕ – Τρίπολη: Έκρηξη κρουσμάτων σε νεοσύλλεκτους μέσα σε λίγες μέρες λόγω έλλειψης μέτρων προστασίας

Σμηνίτες στην 124ΠΒΕ Τρίπολη
Φώτο Αρχείου / Σμηνίτες στην 124ΠΒΕ Τρίπολη / Πηγή: Eurokinissi

Έκρηξη κρουσμάτων Covid-19 παρατηρείται στην 124 Πτέρυγα Βασικής Εκπαίδευσης (ΠΒΕ) της Πολεμικής Αεροπορίας στην Τρίπολη.

Όπως καταγγέλλουν στο alt.gr, νεοσύλλεκτοι, δεκάδες είναι τα κρούσματα κορονοϊού αφού δεν τηρείται κανένα ουσιαστικό μέτρο προστασίας.

Σύμφωνα με τους σμηνίτες, είναι στοιβαγμένοι σε θαλάμους άνω των 40 ατόμων με αποστάσεις μικρότερες του ενός μέτρου, ενώ στην καθαριότητα των κοινόχρηστων χώρων δεν τηρούνταν ούτε τα βασικά. Η σύσταση που τους δίνεται είναι να φοράνε υφασμάτινη μάσκα και να την πλένουν (!!!), να επαναχρησιμοποιούν τα χάρτινα τραπεζομάντιλα μια χρήσης, και να σφουγγαρίζουν με το ίδιο νερό παραπάνω από μία φορά (!!!)

Η απάντηση για αυτή την κατάσταση που πήραν από την διοίκηση, είναι πως στους θαλάμους στοιβάχτηκαν για να μην ανάβουν περισσότερα καλοριφέρ. Μάλιστα μέσα σε συνθήκες χιονιά οι στρατευμένοι αναφέρουν πως η θέρμανση τις περισσότερες ώρες της μέρας ήταν κλειστή. Ενώ υπάρχουν σοβαρές ελλείψεις στα απαραίτητα είδη καθαριότητας.

Ίδια είναι η κατάσταση και στην περίπτωση των θετικών κρουσμάτων και την απομόνωσή τους απ’ τους υπόλοιπους σμηνίτες. Μάλιστα, γίνεται διαχωρισμός εάν το θετικό κρούσμα προκύπτει από διμοιρία “εμβολιασμένων” ή “ανεμβολίαστων”.

Η κυβέρνηση και το Υπουργείο Άμυνας έχουν σοβαρότατες ευθύνες για την κατάσταση στην οποία βρίσκονται, μετά από δύο χρόνια πανδημίας, τα στρατόπεδα και πρέπει να πάρει άμεσα μέτρα για την προστασία της υγείας των νεοσυλλέκτων.

Δείτε ακόμα...