124 ΠΒΕ- Τρίπολη: Παρέμβαση του Θ. Παφίλη στον Υπουργό Άμυνας

Εκρηκτική παραμένει η κατάσταση στην 124 Πτέρυγα Βασικής Εκπαίδευσης (ΠΒΕ) της Πολεμικής Αεροπορίας στην Τρίπολη λίγες μέρες μετά τον εντοπισμό περισσότερων από 150 κρούσματα.

Για την κατάσταση αυτή παρέμβαση στον Υπουργό Άμυνας, Νίκο Παναγιωτόπουλο έκανε ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος του ΚΚΕ, Θανάσης Παφίλης.

Ο κ. Παφίλης αφού μετέφερε την αγωνία των εκατοντάδων στρατευμένων αλλά και των οικογενειών τους, ζήτησε από τον Υπουργό να ληφθούν άμεσα μέτρα για την προστασία της υγείας των νεοσύλλεκτων σμηνιτών.

Αυτή τη στιγμή η κατάσταση είναι τραγική. Συγκεκριμένα:

  • Νοσούν περισσότεροι από 200 νεοσύλλεκτοι.
  • Όσοι νοσούν είναι στην ουσία έγκληστοι, αφού έχουν τοποθετήσει κάγκελα στις πόρτες των θαλάμων.
  • Οι επαφές των κρουσμάτων, κυκλοφορούν ελεύθερα με αρνητικό τεστ και δεν μπαίνουν σε προληπτικοί καραντίνα.
  • Στους χώρους που βρίσκονται άρρωστοι με πυρετό δεν λειτουργεί η θέρμανση.
  • Δεν έχει προβλεφθεί φαγητό ειδικά για τους νοσούντες αλλά τους δίνεται το φαγητό με βάση το πρόγραμμα της μονάδας.
  • Οι νεοσύλλεκτοι αναγκάζονται σε συγκεντρώσεις έως και 5 φορές την ημέρα μέσα στο κρύο για να…μετρήσουν όσους είναι καραντίνα.

Πρόκειται για μια άθλια κατάσταση με αποκλειστική ευθύνη του Υπουργείου Άμυνας και των απαράδεκτων υγειονομικών πρωτοκόλλων μετάδοσης του κορονοϊού.

Κάγκελα και… “πρωινό” στους νοσούντες απ΄΄ο κορονοϊό στην 124 ΠΒΕ στην Τρίπολη

Διαβάστε εδώ την επιστολή που έστειλαν στο alt.gr νεοσύλλεκτοι από την Τρίπολη.

Στην επιστολή τους κατήγγειλαν ότι δεν τηρείται κανένα μέτρο προστασίας. Συγκεκριμένα, ανέφεραν πως αιτία της έξαρσης των κρουσμάτων ήταν το γεγονός ότι ήταν στοιβαγμένοι σε θαλάμους άνω των 40 ατόμων με αποστάσεις μικρότερες του ενός μέτρου, ενώ στην καθαριότητα των κοινόχρηστων χώρων δεν τηρούνταν ούτε τα βασικά. Ενώ η σύσταση που τους δόθηκε ήταν να φοράνε υφασμάτινη μάσκα και να την πλένουν (!!!), να επαναχρησιμοποιούν τα χάρτινα τραπεζομάντιλα μια χρήσης, και να σφουγγαρίζουν με το ίδιο νερό παραπάνω από μία φορά (!!!)

Δείτε ακόμα...