14η Ιούνη – Παγκόσμια Μέρα Αιμοδότη: Η ΠΟΛ ανακοίνωσε τη δημιουργία τράπεζας αίματος

14η Ιούνη - Παγκόσμια Μέρα Αιμοδότη / Πανελλήνια Ομοσπονδία Λιμενικών (ΠΟΛ)

Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Λιμενικών (ΠΟΛ) με αφορμή την την 14η Ιούνη, Παγκόσμια Μέρα Αιμοδότη ανακοίνωσε τη δημιουργία τράπεζας αίματος με σκοπό την κάλυψη αναγκών των συναδέλφων (λιμενικών) αλλά και των μελών των οικογενειών τους. Ολόκληρη η ανακοίνωση της ΠΟΛ παρακάτω:   

Η ΠΟΛ για την 14η Ιούνη – Παγκόσμια Μέρα Εθελοντή Αιμοδότη – Δημιουργία τράπεζας αίματος

Η 14η Ιουνίου έχει οριστεί ως Παγκόσμια Ημέρα του Εθελοντή Αιμοδότη με πρωτοβουλία του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (ΠΟΥ), του Ερυθρού Σταυρού και της Ερυθράς Ημισελήνου, της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Εθελοντών Αιμοδοτών και του Διεθνούς Οργανισμού Μετάγγισης Αίματος.

Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Λιμενικών με αφορμή την σημερινή ημέρα θα υλοποιήσει την απόφαση του ΔΣ και θα προχωρήσει στην δημιουργία τράπεζας αίματος με σκοπό την κάλυψη αναγκών των συναδέλφων αλλά και των μελών των οικογενειών τους.      

Ακολουθώντας τις βασικές αρχές του εθελοντισμού ως Π.Ο.Λ. θέτουμε ως ορόσημο την ημέρα αυτή που τιμάται ο ανώνυμος εθελοντής αιμοδότης και ο αλτρουισμός που επιδεικνύει προς τον πάσχοντα συνάνθρωπό του, προσφέροντας δύο πολύτιμα αγαθά του χωρίς ανταμοιβή: 10 λεπτά χρόνο από τη ζωή του και 400 κ.ε. αίμα από τα 6 λίτρα που διαθέτει.

Θα ενημερώνουμε τους συναδέλφους για τις δράσεις της αιμοδοσίας της Π.Ο.Λ. μέσω και των πρωτοβάθμιων Ενώσεών μας

Δείτε ακόμα...