2021/ Γ’ ΕΣΣΟ: Με έναν χρόνο καθυστέρηση η κυβέρνηση αποφασίζει μοριακά τεστ για τους νεοσύλλεκτους

Τεστ κορονοϊού σε νεοσύλλεκτους της σειράς του Σεπτέμβρη 2020
Φώτο Αρχείου / Τεστ κορονοϊού σε νεοσύλλεκτους της σειράς του Σεπτέμβρη 2020 / πηγή: Eurokinissi

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση που δημοσιεύεται στο stratologia.gr, οι υπόχρεοι κατάταξης με την 2021 / Γ’ ΕΣΣΟ του Μαΐου ( την πρώτη σειρά με 12μηνη θητεία για το ΣΞ) θα πρέπει να υποβληθούν σε μοριακό τεστ.

“Στο πλαίσιο πρόληψης για την αποφυγή διάδοσης της νόσου Covid-19, οι υπόχρεοι για κατάταξη με τη 2021 Γ΄ ΕΣΣΟ του Στρατού Ξηράς και της Πολεμικής Αεροπορίας και με τη 2021 Β΄ ΕΣΣΟ του Πολεμικού Ναυτικού (Μάιος 2021), υποβάλλονται υποχρεωτικά, σε μοριακό έλεγχο ανίχνευσης (τεστ PCR) του κορονοϊού covid-19, σαράντα οχτώ (48) έως εβδομήντα δύο (72) ώρες, πριν την ημερομηνία κατάταξής τους.

Ο έλεγχος ανίχνευσης διενεργείται δωρεάν στα δημόσια νοσοκομεία, στα κέντρα υγείας, σε καθορισμένα περιφερειακά ιατρεία ή στα στρατιωτικά νοσοκομεία, με την επίδειξη του σημειώματος κατάταξης και του δελτίου αστυνομικής ταυτότητας [Άρθρο 3 ν.4790/2021 (Α΄ 48)]”, σημειώνεται στην ανακοίνωση.

Έπρεπε να περάσει ένας ολόκληρος χρόνος ώστε η κυβέρνηση να πάρει το συγκεκριμένο μέτρο για το οποίο “φωνάζουν” οι φαντάροι απ’ την αρχή της πανδημίας.

Μάλιστα, με συνεχείς ανακοινώσεις πριν τις κατατάξεις των σειρών αλλά και ερωτήσεις στη Βουλή, τη διενέργεια διαγνωστικών τεστ 48 ώρες πριν την κατάταξη ζητούσε το ΚΚΕ.

Βέβαια, το μέτρο αυτό πρέπει να συνοδευτεί από μια σειρά ακόμη μέτρα αντιμετώπισης της πανδημίας εντός των στρατοπέδων και των πλοίων ώστε να εξασφαλίζεται η υγεία των στρατιωτών και του μόνιμου προσωπικού.

Δείτε ακόμα...