39ος Αυθεντικός Μαραθώνιος Αθήνας: Δόθηκε η εκκίνηση για χιλιάδες δρομείς

38ος ΑΥΘΕΝΤΙΚΟΣ ΜΑΡΑΘΩΝΙΟΣ ΑΘΗΝΑΣ (ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ / EUROKINISSI)

Πριν από λίγη ώρα, δόθηκε το σήμα της εκκίνησης για τους χιλιάδες δρομείς από όλη την Ελλάδα, που συμμετέχουν στον 39ο Αυθεντικό Μαραθώνιο Αθήνας που είναι αφιερωμένος στη μνήμη του αγωνιστή ειρήνης, Γρηγόρη Λαμπράκη.

Ο αγώνας που καλύπτει απόσταση 42.195 m με το όριο αποκλεισμού να έχει επιστρέψει για φέτος στις 8 ώρες. Ταυτόχρονα θα διεξαχθεί και το πανελλήνιο πρωτάθλημα μαραθωνίου.

Παράλληλα, η διοργάνωση του μαραθωνίου έχει τα αγωνίσματα των 5 και 10 χλμ όπου θα δώσουν το “παρών” σπουδαίοι Έλληνες αθλητές, ενώ θα διεξαχθεί και αγώνας 1.200 μέτρων για παιδιά.

Ο φετινός μαραθώνιος έχει σπουδαία ονόματα του ελληνικού αθλητισμού, με δρομείς που έχουν κάνει την δική τους προσπάθεια και θα διεκδικήσουν ένα ατομικό ρεκόρ και θέση στο βάθρο.

Φυσικά, ξεχωρίζει η συμμετοχή του Κώστα Γκελαούζου που πέρυσι πέτυχε την κορυφαία επίδοση όλων των εποχών από Έλληνα αθλητή στην αυθεντική διαδρομή τερματίζοντας σε χρόνο 2.16.49. Ο Γκελαούζος που βρίσκεται φέτος σε καλή κατάσταση πέτυχε πρόσφατα στον μαραθώνιο του Βερολίνου νέο ατομικό ρεκόρ με 2:14:15, 5η καλύτερη επίδοση όλων των εποχών στο μαραθώνιο από Έλληνα αθλητή.

Στις γυναίκες κορυφαία μέχρι σήμερα για το 2022 είναι η Ντενίζ Δημάκη με επίδοση 2:54:50 που το πέτυχε στον Διεθνή Μαραθώνιο του Βερολίνου στις 25 Σεπτεμβρίου ενώ στον ΗμιΜαραθώνιο η Βασιλική Κωνσταντινοπούλου με επίδοση 1:18:12 που κατέγραψε στον Διεθνή νυχτερινό ΗμιΜαραθώνιο της Θεσσαλονίκης στις 15 Οκτωβρίου. Θυμίζουμε ότι πέρυσι νικήτρια του μαραθωνίου και πρωταθλήτρια Ελλάδος ήταν η Γκλόρια Πριβιλέτζιο με χρόνο 02:41:30, η οποία όμως φέτος δεν θα βρεθεί στην εκκίνηση.

Μπορείτε να δείτε εδώ τους πίνακες με τις 50 καλύτερες φετινές επιδόσεις ανδρών και γυναικών σε ημιμαραθώνιο και μαραθώνιο.

Λόγω του 39ου Αυθεντικού Μαραθωνίου, έχουν ανακοινωθεί αντίστοιχες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις.

Μπορείτε να παρακολουθήσετε σε live μετάδοση ολόκληρο τον 39ο Μαραθώνιο εδώ.

Δείτε ακόμα...