4 Παλαιστίνιοι σκοτώθηκαν στην κατεχόμενη Δυτ. Όχθη

(φωτό αρχείου)

Η Παλαιστινιακή Αρχή ανακοίνωσε τη νύχτα της Δευτέρας προς Τρίτη τους θανάτους τεσσάρων Παλαιστινίων, σε επιχείρηση του ισραηλινού στρατού κοντά στη Ραμάλα, νέο επεισόδιο που προστίθεται στην ατελείωτη σειρά παρόμοιων στην κατεχόμενη Δυτική Όχθη, με φόντο την εισβολή στη Λωρίδα της Γάζας.

Σε λακωνική ανακοίνωσή του, το υπουργείο Υγείας της Παλαιστινιακής Αρχής, η οποία έχει την έδρα της στην κατεχόμενη Δυτική Όχθη, ανακοίνωσε τους θανάτους των τεσσάρων Παλαιστινίων από «πυρά της κατοχής» (σ.σ. του Ισραήλ) στο Κφαρ Νιάμα, χωριό βορειοδυτικά της Ραμάλας.

Αντιδρώντας, το κόμμα Φάταχ του Μαχμούντ Αμπάς, του προέδρου της Παλαιστινιακής Αρχής, ανακοίνωσε «γενική απεργία» σήμερα στον τομέα της Ραμάλας σε ένδειξη καταδίκης των «δολοφονιών» αυτών και ότι προγραμματισμένη διαδήλωση σε ένδειξη υποστήριξης παλαιστινίων φυλακισμένων θα γίνει κανονικά.

Από το ξέσπασμα του πολέμου ανάμεσα στο Ισραήλ και τη Χαμάς στη Λωρίδα της Γάζας την 7η Οκτωβρίου, η βία έχει κλιμακωθεί ακόμη περισσότερο στη Δυτική Όχθη, περιοχή κατεχόμενη από τον ισραηλινό στρατό μετά τον πόλεμο του 1967.

Από τον Οκτώβριο, τουλάχιστον 524 Παλαιστίνιοι έχουν σκοτωθεί, συμπεριλαμβανομένων αυτών που έχασαν τη ζωή τους χθες το βράδυ, σε επιχειρήσεις του ισραηλινού στρατού και σε επιθέσεις εβραίων εποίκων στην κατεχόμενη Δυτική Όχθη, σύμφωνα με καταμέτρηση του Γαλλικού Πρακτορείου βασισμένη σε ανακοινώσεις των παλαιστινιακών αρχών.

Δείτε ακόμα...