47ο Φεστιβάλ ΚΝΕ-“Οδηγητή: Το Πάρκο Τρίτση έχει πλημμυρίσει από κόσμο

47ο Φεστιβάλ ΚΝΕ - "Οδηγητή"
47ο Φεστιβάλ ΚΝΕ – “Οδηγητή”

Στο Πάρκο Τρίτση όλα είναι γιορτινά. Ο καιρός είναι «γλυκός», το αεράκι, έστω και αν είναι ανεπαίσθητο, κάνει τις κόκκινες σημαίες με το σφυροδρέπανο, με τις οποίες έχει στολιστεί ολόκληρη η περιοχή, να κυματίζουν. Η μουσική από τα μεγάφωνα αντηχεί και ξεσηκώνει.

Χιλιάδες άνθρωποι κάθε ηλικίας, και πάνω από όλα η νεολαία, συρρέουν από νωρίς. Στο πρόσωπό τους βλέπεις την ανυπομονησία που έχουν να περάσουν την πύλη, για να μπουν στην «κόκκινη πολιτεία».

Είναι μια γιορτή νεανικού ενθουσιασμού, αγωνιστικής ανάτασης, αισιοδοξίας. Δίνει κουράγιο για τη δύσκολη χρονιά. Στέλνει μήνυμα συμπόρευσης νέων δυνάμεων με το ΚΚΕ. 

Τις δύο προηγούμενες ημέρες η συμμετοχή ήταν συγκλονιστική, όχι μόνο στις συναυλίες, αλλά σε κάθε Στέκι, στις συζητήσεις, στα περίπτερα. Χιλιάδες νέοι ήρθαν για πρώτη φορά σε επαφή με την ΚΝΕ και το ΚΚΕ. Έβλεπες τη «δίψα» τους να συζητήσουν για αυτά που τους προβληματίζουν.

Μαθητές που όλο το προηγούμενο διάστημα ασφυκτιούσαν από τις συνθήκες της πανδημίας, φοιτητές που είχαν εγκλωβιστεί στο σπίτι τους χωρίς να μπορούν να κάνουν μαθήματα, νέοι που ήθελαν να δουν από κοντά εάν ευσταθούν αυτά που είχαν ακούσει από συνομήλικους τους για την επιτυχία που έχουν τα Φεστιβάλ της ΚΝΕ, οικογένειες με τα παιδιά τους που προβληματίζονται από τη σκληρή καθημερινότητα, εργαζόμενοι που βλέπουν στο ΚΚΕ και στους κομμουνιστές συναδέλφους τους ένα σταθερό στήριγμα, οι απόμαχοι της δουλειάς που έχτισαν με τον ιδρώτα και τον κόπο τους αυτή τη χώρα, είναι όλοι τους εδώ. Με τον ίδιο νεανικό ενθουσιασμό…

Μαζί τους είναι οι ποιητές μας, οι συνθέτες μας, ο δικός μας Μίκης, τα τραγούδια τους που συνεχίζουν να ξεσηκώνουν και να ντύνουν μουσικά αυτό το νεανικό ξέσπασμα. Άλλωστε,  η σημερινή ημέρα, είναι ολόκληρη αφιερωμένη στον Μίκη Θεοδωράκη.

Ο κόσμος φτάνει στο πάρκο Τρίτση με αυτοκίνητα, με μέσα μεταφοράς, με πούλμαν που δρομολογούν οι οργανώσεις. Περιδιαβαίνει τους χώρους, τις εκθέσεις, το βιβλιοπωλείο, τα στέκια…

Οι εκδηλώσεις ολοκληρώνονται σήμερα, αλλά δίνουν τη σκυτάλη στους αγώνες που έρχονται. Στα σχολεία, στα Πανεπιστήμια, στους χώρους δουλειάς, στους χώρους αθλητισμού και πολιτισμού στις γειτονιές. Εκεί που οι νέοι και οι νέες ζουν και αγωνιούν για το μέλλον τους. Εκεί που οι νέοι αντιστέκονται στην υποταγή και τη μοιρολατρία. Εκεί που οι νέοι τολμούν να να μπουν ορμητικά στην πάλη για την κατάργηση της εκμετάλλευσης ανθρώπου από άνθρωπο, για το Σοσιαλισμό – Κομμουνισμό…

Για να γίνει πράξη το σύνθημα του 47ου Φεστιβάλ ΚΝΕ – «Οδηγητή»: «Να ζεις, να τολμάς, να προχωράς. Για την κοινωνία της πραγματικής ελευθερίας, τον σοσιαλισμό».

Πηγή: 902.gr

Ετικέτες: ,

Δείτε ακόμα...