47ο Φεστιβάλ ΚΝΕ – «Οδηγητή»: Βήμα καταγγελίας της ελληνικής εμπλοκής το Στέκι για τους Νέους Στρατευμένους

Τα δικαιώματα των στρατευμένων δεν σταματούν έξω από τις πύλες των στρατοπέδων και αυτό είναι κάτι που αναδεικνύεται από το περίπτερο που λειτουργεί στο Στέκι για τους Νέους Στρατευμένους, όπου δίνουν το «παρών» φαντάροι συζητώντας και ανταλλάσσοντας πείρα για τη θητεία τους.

Από το Στέκι διακινείται η έκδοση «Φύλλο Πορείας», καθώς και άλλα υλικά, όπως αυτό με τα υλικά από την τηλεδιάσκεψη του ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρη Κουτσούμπα, με το ΔΣ της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ενώσεων Στρατιωτικών.

Η μείωση της θητείας, αλλά και διεκδικήσεις όπως η κάλυψη του κόστους της είναι βασικά ζητήματα που προβάλλονται από τα ταμπλό του χώρου, ενώ καταγγέλλεται η μετατροπή της χώρας σε αμερικανοΝΑΤΟικό ορμητήριο και στόχο των ιμπεριαλιστικών σχεδιασμών, όπως με την κατάπτυστη Συμφωνία για τις Βάσεις, και διατυπώνεται το αίτημα απεμπλοκής της χώρας από τους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς.

Ακόμα, υπάρχουν ειδικές αναφορές στα προβλήματα του προσωπικού στις Ένοπλες Δυνάμεις και στα Σώματα Ασφαλείας, ενώ οι επισκέπτες μπορούν να γνωρίσουν τις θέσεις και τις διεκδικήσεις του ΚΚΕ και της ΚΝΕ για τα παραπάνω.

Ετικέτες: ,

Δείτε ακόμα...