643 ΤΕ Καρδάμυλα Χίου: «Προσοχή… στα ποντικοκούραδα»

EUROKINISSI

Η άθλια κατάσταση σε πολλά στρατόπεδα της χώρας με την παρουσία…ποντικών συνεχίζεται. Στρατιώτες από το 643 ΤΕ στα Καρδάμυλα της Χίου καταγγέλλουν με επιστολή τους στο alt.gr :

“Από το alt.gr πληροφορηθήκαμε πως στις 13 Σεπτέμβρη μεταβαίνει στις ΗΠΑ η αρμόδια επιτροπή του Ελληνικού Στρατού προκειμένου να επιθεωρήσει και να επιλέξει τα πρώτα 400 οχήματα Μ1117 Guardian. Το γενικό κόστος τους εκτιμάται μεταξύ 80 και 100 εκατ. δολαρίων.

Την ίδια στιγμή, σε στρατόπεδα της Χίου στην παραμεθόριο, εκεί που υπηρετούν τη θητεία τους δεκάδες νέοι, ποντίκια και κοριοί κόβουν βόλτες σε θαλάμους, κρεβάτια και λουτρά. Στις διαμαρτυρίες των φαντάρων, στελέχη απαντούν πως «ήδη έχουν παρθεί τα κατάλληλα μέτρα» ενώ συνιστούν σαν μέτρο υγειονομικής προστασίας την «προσοχή στα…ποντικοκούραδα»! Σε διαμαρτυρία φαντάρου για την ύπαρξη ποντικών στις τουαλέτες και τον άμεσο κίνδυνο για την υγεία των θαλαμιζομένων, ακούστηκε μέχρι και η ειρωνική απάντηση: «αποκλείεται, για νέο μας το λες!». Πολλές φορές μάλιστα η παρουσία των τρωκτικών, εντόμων κλπ αν δε δικαιολογηθεί αποκλειστικά με το περιβάλλον («παιδιά, στη φύση είμαστε»), θα αποδοθεί στους ίδιους τους φαντάρους, με αναφορές στην ατομική ευθύνη τους και την τυχόν ελλιπή τήρηση ατομικής υγιεινής!

Μάλλον οι εξοπλιστικές δαπάνες της χώρας είναι πολύ πιο σημαντικές από το να γίνονται τακτικές, ασφαλείς, επαναλαμβανόμενες και αποτελεσματικές μυοκτονίες και απεντομώσεις που θα διασφαλίζουν την υγεία και τη σωματική ακεραιότητα των στρατευμένων.

Μάλιστα, σε συνθήκες πανδημίας με πολλά στρατόπεδα ανά την χώρα να μετατρέπονται πολλές φορές σε εστίες υπερμετάδοσης, είναι επιτακτικό να εφαρμόζονται όλα τα μέτρα υγιεινής και ασφάλειας υπό την αποκλειστική ευθύνη του κράτους και χωρίς καμία οικονομική επιβάρυνση για τους στρατευμένους”.

Δείτε ακόμα...