Γ. Γκιόκας: Οι μαθητές έχουν δίκιο και υπάρχει ευρύτατη στήριξη των αιτημάτων τους από τον ελληνικό λαό

«Οι μαθητές έχουν δίκιο» και τα αιτήματά τους «έχουν βρει ευρύτατη στήριξη από την πλειοψηφία του ελληνικού λαού, των γονιών, των εκπαιδευτικών και της επιστημονικής κοινότητας», τόνισε ο Γιάννης Γκιόκας, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ και βουλευτής του Κόμματος, μιλώντας σήμερα στον τηλεοπτικό σταθμό «ΣΚΑΪ».

Υπογράμμισε πως η κυβέρνηση όχι μόνο δεν αξιοποίησε το χρόνο του πεντάμηνου για να λύσει τα προβλήματα των σχολείων, όχι μόνο αύξησε εν μέσω πανδημίας τον αριθμό των μαθητών ανά τάξη, αλλά το τελευταίο διάστημα έχει επιδοθεί και σε ένα όργιο συκοφαντίας σε βάρος του αγώνα των μαθητών.

Ο Γ. Γκιόκας ανέφερε ότι αφού δεν έπιασε η προσπάθεια της κυβέρνησης να τους ταυτίσει με τους «αρνητές μάσκας» και να τους παρουσιάσει ως «υποκινούμενους», τώρα επιχειρεί να τους τιμωρήσει με την απόφαση του υπουργείου Παιδείας για τις απουσίες.

Ειδικά για αυτή την απαράδεκτη απόφαση του υπουργείου Παιδείας, υπογράμμισε πως είναι υποκριτικό το ενδιαφέρον της κυβέρνησης για τα κλειστά σχολεία, καθώς αυτή τη στιγμή κλείνουν σχολεία λόγω κορονοϊού και δεν εξασφαλίζει ούτε δωρεάν τεστ στις οικογένειες, ενώ με ευθύνη της δεν έχουν ανοίξει τα Πανεπιστήμια.

Δείτε ακόμα...