6ο ΕΤΕΘ: Με απειλές αξιωματικός και υπαξιωματικός επιδιώκουν να σπείρουν την τρομοκρατία στους στρατευμένους

Στρατιώτες Εθνοφρουράς - 95 ΑΔΤΕ - Ρόδος
Φώτο Αρχείου / Στρατιώτες Εθνοφρουράς – 95 ΑΔΤΕ – Ρόδος / Πηγή: Eurokinissi

Με απειλές κατά της ασφάλειας και της σωματικής ακεραιότητας στρατευμένου επιδιώκουν να σπείρουν τον φόβο και την τρομοκρατία στους στρατευμένους, που, όπως έχουν κάθε δικαίωμα, εκφράζουν τη γνώμη τους ενάντια στη γενοκτονία του παλαιστινιακού λαού, διαμαρτυρόμενοι για την εμπλοκή της χώρας στο μακελειό. Αυτά επιστράτευσαν αξιωματικός και υπαξιωματικός του Ειδικού Τάγματος Εθνοφυλακής στη Ρόδο (6ο ΕΤΕΘ) απέναντι στον στρατευμένο Νικόλα Φάσσα, επιστολή του οποίου δημοσίευσε ο «Ριζοσπάστης» στο φύλλο του «Ριζοσπάστη του Σαββατοκύριακου», όπως καταγγέλλει με νέα επιστολή του ο στρατιώτης.

Τα εργατικά σωματεία, οι φοιτητικοί σύλλογοι και όλοι οι φορείς του μαζικού – λαϊκού κινήματος να εκφράσουν την αλληλεγγύη τους καταγγέλλοντας τις πρακτικές της κυβέρνησης σε βάρος των στρατευμένων. Σε συνθήκες συνεχώς βαθύτερης εμπλοκής της χώρας στους πολέμους με το ΝΑΤΟ, τις ΗΠΑ, το Ισραήλ κ.ά. πρέπει να είναι σε ετοιμότητα, εκφράζοντας την αλληλεγγύη τους στους νέους στρατευμένους που διαμαρτύρονται για την εμπλοκή στον πόλεμο.

Ολόκληρη η επιστολή έχει ως εξής:

Ως οπλίτης δηλώνω την αντίθεση μου στη σφαγή στη Γάζα και την μεγαλύτερη εμπλοκή των ΕΔ

«Καταγγέλλω δημόσια, όπως έχω κάθε δικαίωμα ως οπλίτης που υπηρετώ τη θητεία μου, την απαράδεκτη και άθλια συμπεριφορά σε βάρος μου από αξιωματικό και μόνιμο υπαξιωματικό του 6ου Ειδικού Τάγματος Εθνοφυλακής (ΕΤΕΘ).

Στη βραδινή αναφορά της μοίρας έφτασαν στο σημείο οι απειλές που μου εξαπέλυσαν να αφορούν την ασφάλειά μου και τη σωματική μου ακεραιότητα.

Οποιοσδήποτε νομίζει πως την περίοδο της στρατιωτικής θητείας θα επιβάλει την τρομοκρατία, τον φόβο και τις απειλές είναι γελασμένος!

Ως στρατευμένος νέος έχω πολιτικά δικαιώματα μέσα στο στρατόπεδο που υπηρετώ, κανένα από αυτά δεν αναστέλλεται, ούτε περιορίζεται κατά τη διάρκεια της θητείας!

Όλως τυχαίως την ίδια μέρα είχε δημοσιευτεί στην εφημερίδα “Ριζοσπάστης” επιστολή που είχα αποστείλει, όπως έχω κάθε δικαίωμα, με την οποία καταδίκαζα την εμπλοκή της χώρας και των ενόπλων δυνάμεων στη γενοκτονία του λαού της Παλαιστίνης από το κράτος – δολοφόνο του Ισραήλ. Ταυτόχρονα εξέφρασα τη βαθιά ειλικρινή αλληλεγγύη μου στον αγώνα του λαού της Παλαιστίνης.

Συγκεκριμένα, αφού επιδίωξαν να με υποχρεώσουν να παρευρεθώ στον εκκλησιασμό, πράγμα που απαγορεύεται, αφού αποτελεί ατομικό δικαίωμα του κάθε ανθρώπου και των στρατιωτών αν θα εκκλησιαστεί ή όχι, έπειτα έγινε προσπάθεια τραμπουκισμού και τρομοκράτησης εναντίον μου.

Με χυδαιότητες, βαθιά αντιδραστικές και επικίνδυνες απόψεις ακούστηκε από τον αξιωματικό ότι “είναι διαταγή να πας στην εκκλησία, δεν μπορείς να μην εκτελέσεις” κι επίσης πως “εάν σε διατάξω να πολεμήσεις σε άλλη χώρα πρέπει να πας”!!!

Συνεχίζοντας από την πλευρά του ο υπαξιωματικός με απείλησε άμεσα, λέγοντας πως “εγώ έχω δείρει φαντάρους σαν εσένα”, “θα σου ρίξω μπουκέτο στα δόντια”, “θα σου σπάσω τα μούτρα” κι άλλα τέτοια αισχρά.

Και όλα αυτά μπροστά στα μάτια όλης της μοίρας και του αξιωματικού υπηρεσίας, που όχι μόνο δεν παρενέβη, αλλά κάλυπτε τον υπαξιωματικό με τη σιωπηρή στάση του.

Στόχος τους, όπως αργότερα αποκαλύφθηκε, ήταν να τρομοκρατήσουν όλους τους συναδέλφους που ήταν παρόντες, αφού οι ίδιοι έλεγαν πως “εδώ δεν μιλάς, δεν θα μιλάει κανείς, να μη φέρνεις αντίρρηση σε ανωτέρους και ό,τι θες να το λες προσωπικά και όχι μπροστά σε όλους”.

Ενώ συνέχιζαν να απειλούν “θα σε στείλουμε Στρατοδικείο”, “θα μπλέξεις για την υπόλοιπη ζωή σου” και άλλα παρόμοια.

Οσα κι αν λένε θα πέσουν στο κενό.

Αυτές οι πρακτικές δεν είναι μεμονωμένες.

Η κυβέρνηση και η διοίκηση είναι υπεύθυνοι για αυτή την άθλια κατάσταση.

Πρέπει να απομονωθούν από κάθε δημοκρατικό άνθρωπο οι ίδιοι και οι απόψεις τους!

Όσα και αν κάνουν κανείς δεν τρομοκρατείται, η αλληλεγγύη, η συναδελφικότητα και η αλληλοστήριξη είναι το όπλο του κάθε στρατιώτη ενάντια σε όποιον θέλει να καταστρατηγήσει τα δικαιώματά μας.

Στρατιώτης

Φάσσας Νικόλας

06/11/2023».

Δείτε ακόμα...