700 Σ.Ε: Έλλειψη μέτρων προστασίας του προσωπικού καταγγέλλουν η Ένωση Πειραιά και η ΠΟΕΣ

arvyles_strΣτρατιώτης με Αρβύλες σε πλοίοatos
Πηγή: Eurokinissi

Με σχετικά έγγραφα η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενώσεων Στρατιωτικών και η Ένωση Στρατιωτικών Περιφερειακής Ενότητας Πειραιά Περιφέρειας Αττικής τονίζουν την έλλειψη μέτρων προστασίας του προσωπικού στο 700 ΣΕ.

Καταγγέλλουν το γεγονός ότι, παρά τις συμβουλές της Πολιτείας και τις εντολές του ΓΕΕΘΑ, δεν έχουν ληφθεί όλα τα κατάλληλα μέτρα προστασίας του προσωπικού. Πιο συγκεκριμένα, το 700 ΣΕ, από την αρχή της εβδομάδας, λειτουργεί με κανονικά συνεχόμενα ωράρια παραβλέποντας τις διαταγές του ΓΕΕΘΑ περί μείωσης εργασίας στο 50%. Επίσης, οι προσδοκίες του προσωπικού ότι, τουλάχιστον εν καιρώ επιδημίας, θα παρήγαγαν μονάχα είδη προστασίας από τον κορονοϊό, διαψεύστηκαν αφού η επεξεργασία δέρματος για την παραγωγή αρβύλων συνεχίζεται κανονικά.

Με βάση αυτά τα δεδομένα βγαίνει το συμπέρασμα πως:
– Δεν θα γίνονται οι απαραίτητοι καθαρισμοί που προβλέπονται. Δηλαδή, καθαρισμός λείων επιφανειών, όπως τα πόμολα, που χρησιμοποιούνται συχνά με κοινά καθαριστικά και οπωσδήποτε με γάντια μιας χρήσης και στολή εργασίας.
– Δεν θα λαμβάνονται τα μέτρα προσωπικής προστασίας των εργαζομένων με φόβο να εξαπλωθεί ο ιός σε ολόκληρη την Αττική.

Με πάτημα αυτές τις άθλιες συνθήκες καταθέτονται τα εξής αιτήματα:
– Να επανεξεταστεί το ωράριο εργασίας του Εργοστασίου και να εφαρμοστεί η προβλεπόμενη εντολή του ΓΕΕΘΑ.
– Να ενισχυθεί οικονομικά το 700 ΣΕ που το προσωπικό του τον τελευταίο καιρό εργάζεται εκτός ορίων για την παραγωγή μέσων προστασίας.

Δείτε ακόμα...