Τα σωματεία διεκδικούν μέτρα προστασίας της υγείας – Απεργία στις 26 Νοέμβρη

Με απεργία στις 26 Νοέμβρη συνεχίζουν τον αγώνα για την προστασία της υγείας, της ζωής και των δικαιωμάτων των εργαζομένων δεκάδες ΟμοσπονδίεςΕργατικά Κέντρα και Σωματεία σε ιδιωτικό και δημόσιο τομέα.

Με προμετωπίδα τα αιτήματα για ουσιαστική θωράκιση του δημόσιου συστήματος Υγείας, μέτρα προστασίας στους χώρους δουλειάς, υπεράσπιση του εισοδήματος των εργαζομένων, αλλά και για να πάρουν ξεκάθαρη απάντηση ο αυταρχισμός της κυβέρνησης και τα σχέδιά της να φέρει νομοσχέδιο – κόλαφο για τα εργασιακά και συνδικαλιστικά δικαιώματα, οργανώνουν καθημερινά τις πρωτοβουλίες τους.

Η απεργιακή κινητοποίηση παίρνει τη σκυτάλη από τις αγωνιστικές πρωτοβουλίες που ήδη ξεδιπλώνονται: Από τη μέρα δράσης για τις αστικές συγκοινωνίες, από τις κινητοποιήσεις υγειονομικών και εργαζομένων όλων των κλάδων για την ουσιαστική θωράκιση του δημόσιου συστήματος Υγείας και την άμεση επίταξη του ιδιωτικού τομέα. Από τις πολύμορφες πρωτοβουλίες για την επέτειο της εξέγερσης του Πολυτεχνείου, που οργανώθηκαν σε όλη τη χώρα κόντρα στον αυταρχισμό και την καταστολή που επιστράτευσε η κυβέρνηση.

Οι συνδικαλιστικές οργανώσεις έχουν ξεκαθαρίσει πως το νομοθετικό τερατούργημα, που περιλαμβάνει 10ωρη δουλειά και απλήρωτες υπερωρίες, αύξηση των νόμιμων υπερωριών, επέκταση της δουλειάς την Κυριακή, μέτρα που χτυπούν τη συνδικαλιστική οργάνωση και την απεργία, εμπόδια στις συλλογικές διαδικασίες και τις Γενικές Συνελεύσεις των συνδικάτων, είναι «αιτία πολέμου» και θα πάρει απεργιακή απάντηση.


Σήμερα, από νωρίς το πρωί, σε όλη την Ελλάδα εργαζόμενοι από όλους τους κλάδους, προχώρησαν σε συμβολικές δράσεις έξω από σταθμούς του Μετρό, στάσεις λεωφορείων και τρόλεϊ, ζητώντας από την κυβέρνηση να παρθούν άμεσα μέτρα προστασίας στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς που έχουν μετατραπεί απ’ την αρχή της πανδημίας σε υγειονομικές βόμβες με την κυβέρνηση να αδιαφορεί παντελώς.

Ετικέτες:

Δείτε ακόμα...