79 ΑΔΤΕ: Στη βουλή το θέμα της καταβολής των οδοιπορικών εξόδων για εκτέλεση υπηρεσίας στο Αγαθονήσι

Στρατιώτες Εθνοφυλακής στο φυλάκιο στο Αγαθονήσι
Φώτο Αρχείου / Στρατιώτες Εθνοφυλακής στο φυλάκιο στο Αγαθονήσι / Πηγή: Eurokinissi

Στη βουλή φέρνει η κοινοβουλευτική ομάδα του ΚΚΕ, το θέμα της καταβολής των οδοιπορικών εξόδων για εκτέλεση υπηρεσίας στο Αγαθονήσι, Σάμου, περιοχή ευθύνης της 79 ΑΔΤΕ, μετά από σχετικό έγγραφο της Πανελλαδικής Ομοσπονδίας Ενώσεων Στρατιωτικών (ΠΟΕΣ).

Η ερώτηση:

Η Πανελλαδική Ομοσπονδία Ενώσεων Στρατιωτικών (Π.Ο.Ε.Σ.) αναδεικνύει με έγγραφό της το πρόβλημα που αντιμετωπίζουν τα στελέχη της 79η Ανώτερης Διοίκησης Ταγμάτων Εθνοφυλακής (79η ΑΔΤΕ), σχετικά με την άμεση καταβολή οδοιπορικών εξόδων, για την υπηρεσία που θα εκτελέσουν στο Επιτηρητικό Φυλάκιο (ΕΦ) Αγαθονησίου.

Πιο συγκεκριμένα, η Π.Ο.Ε.Σ. στο έγγραφό της αναφέρει ότι για την εκτέλεση της υπηρεσίας, τους χορηγείται κατά την αναχώρησή τους και αφού αιτηθούν τα στελέχη, μόνο το κόστος του εισιτηρίου για τη μετακίνησή τους. Δηλαδή οχτώ (8) ευρώ και όχι προκαταβολή έναντι του συνολικού ποσού που είναι ύψους περίπου εκατόν εξήντα τέσσερα (164) ευρώ, σύμφωνα με τα προβλεπόμενα που θα καταβάλει η υπηρεσία.

Επισημαίνεται ακόμη ότι μέχρι πρόσφατα για τη μετακίνηση των στελεχών χορηγούνταν προκαταβολή εκατό (100) ευρώ, η οποία για άγνωστο λόγο σταμάτησε να χορηγείται. Επίσης, είναι γνωστό ότι για την εκκαθάριση και την τελική εξόφληση της αποζημίωσης, απαιτείται διάστημα περίπου τριών μηνών, γεγονός που επιβαρύνει τον οικογενειακό προϋπολογισμό των στελεχών.

ΕΡΩΤΑΤΑΙ ο κ. Υπουργός τι μέτρα θα λάβει η κυβέρνηση για την άμεση χορήγηση των οδοιπορικών εξόδων στα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων, για την υπηρεσία που θα εκτελέσουν στο Επιτηρητικό Φυλάκιο (ΕΦ) Αγαθονησίου;

Ετικέτες: , ,

Δείτε ακόμα...