9 Μάη – Ημέρα Αντιφασιστικής Νίκης των Λαών !! Ημέρα που πέθανε ο ναζισμός και επέζησε ο άνθρωπος!!

Κόκκινος Στρατός - Βερολίνο

9 Μαΐου 1945. Η μέρα που η ναζιστική Γερμανία συνθηκολογεί άνευ όρων στις συμμαχικές δυνάμεις, σφραγίζοντας ουσιαστικά τη μεγάλη νίκη των λαών επί του φασισμού. Είχε προηγηθεί η θριαμβευτική προέλαση του Κόκκινου Στρατού απ’ το Ανατολικό Μέτωπο με κατεύθυνση το ίδιο το Βερολίνο. Είναι η μέρα που λήγει ο Β’ Παγκόσμιος Πόλεμος στην Ευρώπη, ο οποίος συνολικά κράτησε 2.194 μέρες, ο καταστροφικότερος πόλεμος που γνώρισε ποτέ η ανθρωπότητα, ο οποίος στοίχισε τη ζωή πάνω από 60 εκατομμύρια ανθρώπων. Το 80% των θυμάτων άνηκαν στους Συμμάχους και το υπόλοιπο 20% στον Άξονα. Η Σοβιετική Ένωση έχασε περίπου 25 εκατομμύρια ανθρώπους δηλαδή το 14% του πληθυσμού της, έχοντας τις περισσότερες απώλειες από κάθε άλλη χώρα, σχεδόν τρεις φορές παραπάνω απ’ αυτό όλων των συμμάχων μαζί. Από αυτούς τα 15 εκατομμύρια ήταν άμαχοι. Η Ελλάδα έχασε το 10% του πληθυσμού της. Μόνο από την πείνα υπολογίζεται ότι χάθηκαν περισσότεροι από 400 χιλιάδες Έλληνες και περίπου άλλες 200 χιλιάδες στα μέτωπα, τα αντίποινα και την αντίσταση.

Αυτός δυστυχώς είναι ο τραγικός απολογισμός!

Αυτός ήταν και είναι ο φασιστοναζισμός! Κρανίου τόπος! Θ-Α-Ν-Α-Τ-Ο-Σ!

Αυτά προσπαθούν να μας κάνουν να ξεχάσουμε και οι νεότεροι να μην μάθουν, βαπτίζοντας την 9 Μάη ως «Μέρα της Ευρωπαϊκής Ένωσης». Το τραγελαφικό της υπόθεσης είναι ότι ένα από τα σημαντικότερα αποσπάσματα της Διακήρυξης Σουμάν (δημιουργία της Ευρωπαϊκής Κοινότητας Άνθρακα και Χάλυβα και μετέπειτα της Ε.Ε.), την 9/5/1950, αναφέρει: «Η Ευρώπη δεν θα δημιουργηθεί δια μιας, ούτε σε ένα συνολικό οικοδόμημα: θα διαμορφωθεί μέσα από συγκεκριμένα επιτεύγματα που θα δημιουργήσουν πρώτα μια πραγματική αλληλεγγύη». Και κάπου εδώ γελάμε. Είδαμε την αλληλεγγύη τους και εν μέσω πανδημίας, όταν π.χ. η Γερμανία απαγόρευσε τις εξαγωγές πολύτιμων προϊόντων που θα μπορούσαν να σώσουν χιλιάδες ανθρώπινες ζωές ή την αλληλεγγύη τους και προς τη Χώρα μας, με το μεταναστευτικό – προσφυγικό ή με τα μνημόνια.

Όσο και να θέλουν δεν θα τα καταφέρουν να θάψουν την αθάνατη εποποιία του Σοβιετικού Κόκκινου Στρατού και των αντιστασιακών κινημάτων των λαών της Ευρώπης, ενάντια στον φασισμό.

Αυτοί που θέλουν να μας κάνουν να μην ξέρουμε ή να μην θυμόμαστε, πως η 9 Μαΐου είναι μέρα της Αντιφασιστικής Νίκης των Λαών, είναι οι πολιτικοί απόγονοι και συνεχιστές αυτών που παρείχαν σημαντική βοήθεια στη ναζιστική Γερμανία μετά τον Α’ Παγκόσμιο Πόλεμο, ώστε να αξιοποιηθεί ως δύναμη ενάντια στη Σοβιετική Ένωση και να απλωθεί το σκοτάδι του ναζισμού στον κόσμο. Είναι αυτοί που είχαν συμφέρον από κάτι τέτοιο. Είναι αυτοί που είχαν και έχουν ως αρχή την εκμετάλλευση ανθρώπου από άνθρωπο.

Ο ναζισμός – φασισμός είναι γέννημα θρέμμα του ίδιου του καπιταλιστικού συστήματος, άλλωστε και ο Χίτλερ αναρριχήθηκε στην εξουσία με τη στήριξη μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων, γερμανικών και μη, όπως, Alfried Krupp A.G., I. G. Farben, United Steel Works, Αμερικανοί ιδιοκτήτες επιχειρηματικών κολλοσών, όπως ο Μόργκαν, ο Ντιπόν και ο Ροκφέλερ. Επίσης αμερικάνικες εταιρείες, όπως η Ford, η General Motors (μέσω της θυγατρικής της Opel και όχι μόνο), η General Electric, η Standard Oil, η IBM, η ΙΤΤ, η Τράπεζα Chase Manhattan και πολλοί άλλοι, έκαναν τεράστιες επενδύσεις, αποκομίζοντας τεράστια κέρδη. Εταιρείες όπως οι, Deutsche Bank, Daimler-Benz (Mercendes), Audi, BMW, Siemens, Bayer, IBM, πλούτιζαν από τα στρατόπεδα συγκέντρωσης «αξιοποιώντας» αναλόγως τους κρατουμένους. Επίσης, ανάλογη στήριξη προσέφερε και η Καθολική Εκκλησία, ενώ μετά τον πόλεμο, Γερμανοί εγκληματίες πολέμου επάνδρωσαν το ΝΑΤΟ και μυστικές υπηρεσίες των «δημοκρατικών δυτικών κρατών».

Είναι αυτοί που στις Βαλτικές χώρες και στην Ουκρανία τιμούν ως ήρωες του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου, συνεργάτες των SS. Είναι αυτοί που στη Χώρα μας υμνούν τους δοσίλογους και συνεργάτες των Γερμανών. Αυτοί που οι πολιτικοί τους πρόγονοι (και όχι μόνο πολιτικοί), συνεργάστηκαν με τους Ναζί και άφησαν τον λαό να πεθαίνει από την πείνα. Ένας τέτοιος ήταν και ο Γεώργιος Παπαδόπουλος, ο μεγάλος πρωταγωνιστής της επταετίας, ο οποίος επί γερμανικής κατοχής φρόντιζε για τη συγκομιδή σιτηρών υπέρ του γερμανικού στρατού στην περιοχή της Αχαΐας και ο ελληνικός λαός πέθαινε από ασιτία. Όπως και ο Ράλλης πρωθυπουργός της Ελλάδος εκείνη τη περίοδο, ο οποίος ίδρυσε τα Τάγματα Ασφαλείας, τα οποία ορκίζονταν πίστη και υποταγή στον «Φύρερ». Εκεί ορκίζονται ακόμα και σήμερα οι συνεχιστές τους, τα ανδρείκελα της Χρυσής Αυγής! Οι υμνητές του Χίτλερ και των στρατοπέδων συγκέντρωσης. Οι Μισάνθρωποι! 

Η 9η Μάη είναι η μέρα που θα μας διδάσκει πίστη στη δύναμή μας! Είναι η μέρα που θα μας εμπνέει για να καταφέρουμε το ακατόρθωτο! Είναι η μέρα που πρέπει να έχουμε ως ορόσημο για να απαλλαγούμε από την εκμετάλλευση ανθρώπου από άνθρωπο, απ’ τα αντιλαϊκά μέτρα, την ανεργία και τα μνημόνια διαρκείας!

Την 9 Μάη :

  • Τιμάμε τον ηρωικό αγώνα του λαού μας, του ΕΑΜ – ΕΛΑΣ – ΕΠΟΝ, τους αγωνιστές που έδωσαν τη ζωή τους, για να λάμψει και πάλι το φως και να κρυφτεί το σκοτάδι του ναζισμού.
  • Τιμάμε τους εκατοντάδες των ενόπλων δυνάμεων και των σωμάτων ασφαλείας, που πήραν μέρος στην Εθνική Αντίσταση, ενάντια στους κατακτητές της πατρίδας μας και τους ντόπιους συνεργάτες τους.
  • Τιμάμε όσους αγωνίστηκαν, όσους θυσιάστηκαν, βασανίστηκαν, φυλακίστηκαν, εξορίστηκαν, σε όσους έδρασαν με κάθε τρόπο ενάντια στον φασισμό – ναζισμό και δεν κρύφτηκαν στο Κάιρο ή στο Λονδίνο.
  • Τιμάμε τη σημαντική συμβολή στη νικηφόρα έκβαση του πολέμου που είχαν τα εθνικοαπελευθερωτικά και αντιφασιστικά κινήματα όλων των χωρών, διδασκόμαστε και εμπνεόμαστε!

Και επειδή, όποιος δεν θυμάται το παρελθόν του, είναι καταδικασμένος να το ξαναζήσει, αποτελεί χρέος όλων μας, να μην αφήσουμε να παραχαραχτεί – ξεχαστεί η ιστορία. Να αντιπαλέψουμε την προπαγάνδα της σύγχρονης και αντιδραστικής θεωρίας των δύο άκρων, που εξισώνει το φασισμό με τον κομμουνισμό και είναι επίσημη πολιτική της Ε.Ε. Τις διακηρύξεις της Ε.Ε. που προσυπέγραψε μέχρι και η «αριστερή κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ», και κάνουν λόγο για γκρέμισμα του Σιδηρούν Παραπετάσματος, οι οποίες διακηρύξεις και θεωρίες μόνο προσβολή και ασέβεια είναι για τους εκατομμύρια νεκρούς, για τους εκατομμύρια τραυματίες και βασανισμένους!

Να έχουμε μια ευτυχισμένη ημέρα της Νίκης του ανθρώπου, για τον άνθρωπο!


Ένας Αστυνομικός

Ετικέτες: , ,

Δείτε ακόμα...