Ολυμπιακός-Λαμία 3-0

Ο Ολυμπιακός μπήκε πολύ δυνατά στον αγώνα πιέζοντας ψηλά και αναγκάζοντας τους παίκτες της Λαμίας να υποπέσουν σε πολλά λάθη. Πέτυχε δύο γρήγορα γκολ στο 1ο δεκάλεπτο και ουσιαστικά τελείωσε το παιχνίδι. Το 1-0 έγινε από τον Μπρούμα με σουτ στο 8’, το 2-0 από τον Φορτούνη στο 10’ πάλι με σουτ αφού ο τερματοφύλακας της Λαμίας γλίτωσε την ομάδα του από αυτογκόλ σε λάθος γύρισμα του Βύντρα. Το 3-0 θα έρθει στο 34’ με καρφωτή κεφαλιά του 1ου σκόρερ της Super League Ελ Αραμπί μετά από συστημένη σέντρα του Ρέμπτσιουκ.
Μετά το 3-0 ο Ολυμπιακός έριξε τον ρυθμό και έκανε διαχείρηση δυνάμεων για τον δύσκολο αγώνα που ακολουθεί την Πέμπτη με την Άρσεναλ για το Europa league. Να σημειωθεί εδώ ότι μόλις στο 18’ αποχώρησε με ενοχλήσεις ο Μπα δημιουργώντας πονοκέφαλο για τον Πέδρο Μαρτίνς για τον αγώνα της Πέμπτης από τον οποίο θα λείπει λόγω τραυματισμού και ο Σεμέδο.
Η Λαμία από το 35’ και μετά προσπάθησε να κρατήσει το σκορ σε χαμηλά επίπεδα και σε αυτό βοήθησαν και οι αλλαγές του Μαρτίνς που θέλησε να προφυλάξει βασικούς ποδοσφαιριστές του. Αποτέλεσμα όλων αυτών ήταν και οι λίγες φάσεις που έγιναν στο 2ο ημίχρονο.
Μια ακόμη σημαντική στιγμή στον αγώνα ήταν όταν ο Θανάσης Ανδρούτσος φόρεσε το περιβραχιόνιο του αρχηγού στα τελευταία 30 λεπτά. Ένας ποδοσφαιριστής που ξεκίνησε πριν πολλά χρόνια από τα παιδικά τμήματα του συλλόγου.
Περίληψη του αγώνα
Ολυμπιακός-Λαμία 3-0
Γήπεδο: Γεώργιος Καραϊσκάκης Διαιτητής: Καραντώνης (Ημαθίας)
Σκόρερ: 8′ Μπρούμα, 10′ Φορτούνης, 34′ Ελ Αραμπί
Οι συνθέσεις των ομάδων
Ολυμπιακός: Σα, Λαλά, Παπασταθόπουλος, Μπα (18′ Σίλβα), Ρέαμπτσιουκ, Μπουχαλάκης (56′ Μασούρας), Εμβιλά, Μπρούμα, Φορτούνης (46′ Χασάν), Βαλμπουενά (56′ Ανδρούτσος), Ελ Αραμπί (62′ Ραντζέλοβιτς)
Λαμία: Θεοδωρόπουλος, Προβυδάκης (56′ Κωστίκας), Σαραμαντάς, Γκούγκα, Πίτι (63′ Μπουλούλης), Ρόμανιτς (46′ Χατζηστράβος), Βύντρα, Βασιλακάκης, Μπιάρνασον (75′ Σταμούλης), Τζέιμς, Ασίγκμπα.
Κίτρινες κάρτες είδαν για τον Ολυμπιακό ο Μπρόυμα στο 74’ και για την Λαμία ο Βασιλακάκης στο 90’.
Παναιτωλικός – Βόλος 1-0

Σε έναν αγώνα ζωής και θανάτου για τον Παναιτωλικό με ελάχιστες φάσεις και από τις δύο ομάδες ο Παναιτωλικός κατάφερε να πάρει τους 3 υπέρ πολύτιμους βαθμούς με το γκολ του Αριγίμπι στο 75’.
Περίληψη του αγώνα
ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ – ΒΟΛΟΣ 1-0
Γήπεδο: Παναιτωλικού Διαιτητής: Φωτιάς (Πέλλας)
Σκόρερ: 75′ Αριγίμπι
Οι συνθέσεις των ομάδων
ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ (Δέλλας): Μελίσσας, Μεντίνα (70′ Τσιγγάρας), Κωνσταντόπουλος, Βάντερσον, Περέιρα, Εντινγκά, Ντίας (54′ Ταχάρ) , Μάζουρεκ (83′ Ντουάρτε), Ντάλσιο (83′ Μαλής), Αριγίμπι, Καρέλης (70′ Ματσόλα)
ΒΟΛΟΣ (Λόπεθ): Κλέιμαν , Τέκιο, Σάντσες, Γκρίλο, Φεράρι, Τσοκάνης (76′ Μπουένο), Ριένστρα (66′ Μπαρτόλο), Νίνης, Μπαριέντος, Μαρτίνες, Δουβίκας
Κίτρινες κάρτες είδαν για τον Παναιτωλικό οι Ντίας 29’ και ο Μάζουρεκ στο 83’, ενώ για τον Βόλο οι Ριένστρα 45+1’ και Τσοκάνης στο 71’.
ΠΑΟΚ – ΑΡΗΣ 2-2

Σε έναν αγώνα που δικαιολόγησε τον χαρακτηρισμό του σαν το μεγάλο ντέρμπι της Θεσσαλονίκης και κράτησε αμείωτο το ενδιαφέρον μέχρι το τελευταίο λεπτό ΠΑΟΚ και ΑΡΗΣ αναδείχθηκαν ισόπαλοι 2-2.
Ο ΆΡΗΣ ήταν καλύτερος στη μεγαλύτερη διάρκεια του αγώνα και προηγήθηκε με 0-2 με τα γκολ του Μπερτόλιο στο 26’ και του Μάνου στο 69’. Έχασε μάλιστα τρομερή ευκαιρία με τον Μάνο στο 81’ να τελειώσει το παιχνίδι όταν το σουτ προς την κενή εστία κόπηκε από τον πεσμένο Βιερίνια.
Ενώ όλα έδειχναν ότι ο ΑΡΗΣ θα έφευγε νικητής από το γήπεδο και κάποιοι οπαδοί του ΠΑΟΚ που βρίσκονταν στο γήπεδο !!! διαπληκτίζονταν με τους αναπληρωματικούς παίκτες του ΠΑΟΚ και ειδικά με τον Πασχαλάκη ο Ίγκνασον με δύο ενέργειες έδωσε τον βαθμό στην ομάδα του.
Ήταν το 87’ όταν από λάθος της άμυνας του ΑΡΗ ο Ισλανδός αμυντικός βρέθηκε μόνος του απέναντι στον Μπουσέ τον οποίο και νίκησε μειώνοντας σε 2-1. Από εκείνο το σημείο ο ΠΑΟΚ πίεσε και στο 90+3’ σε ένα γέμισμα του Ουάρντα ο τερματοφύλακας του ΑΡΗ γκρέμισε τον Ίγκνασον που μπορεί να έκανε φάουλ στον Δεληζήση. Τελικά με την βοήθεια της τεχνολογίας του βαρ το πέναλτι δόθηκε και ο Βιερίνια ευστόχησε φέρνοντας το ματς στα ίσια.
Περίληψη του αγώνα
ΠΑΟΚ – ΑΡΗΣ 2-2
Γήπεδο: Τούμπας Διαιτητής: Μαρτσίνιακ (Πολωνία)
Σκόρερ: Ίνγκασον 87’, Βιεϊρίνια πέναλτι 90+3’ / Μπερτόλιο 26’, Μάνος 69’
Οι συνθέσεις των ομάδων
ΠΑΟΚ (Πάμπλο Γκαρσία): Ζ. Ζίβκοβιτς , Ροντρίγκο (80’ Μπάμπα), Ίνγκασον Βαρέλα, Βιεϊρίνια, Τσιγγάρας, Σβαμπ (80’ Ελ Καντουρί), Α. Ζίβκοβιτς, Καγκάβα (46’ Σβιντέρσκι), Ουάρντα, Κρμέντσικ.
‘Αρης (Άκης Μάντζιος): Μπουσέ , Σάκιτς, Ρόουζ, Δεληζήσης, Σούντγκρεν, Σάσα (86’ Μπεναλουάν), Τζέγκο, Μπρούνο Γκάμα (71’ Κάτσε), Μπερτόλιο (72’ Σάντε Σίλβα), Μπρούνο (55’ Μάνος), Μαντσίνι (87’ Γκανέα).
Κίτρινες κάρτες είδαν για τον ΠΑΟΚ οι Α. Ζίβκοβιτς στο 12’, ο Σβαμπ στο 50’ και ο Κρμέντσικ στο 89’, ενώ για τον ΑΡΗ ο Μαντσίνι στο 81’ και ο Μπουσέ στο 90+3’.



