Ισχυρή έκρυξη σημειώθηκε χθες Παρασκευή κοντά σε ένα αστυνομικό τμήμα της επαρχίας Χεράτ στο δυτικό Αφγανιστάν, με αποτέλεσμα τον θάνατο τουλάχιστον επτά ανθρώπων και τους συνολικούς τραυματίες να ξεπερνούν τους 50.
Ο κυβερνήτης της Χεράτ, Σάγιεντ Αμπντούλ Ουαλίντ Κατάλι, είπε ότι μεταξύ των νεκρών είναι πολλές γυναίκες και παιδιά. Από την έκρηξη τραυματίστηκαν τουλάχιστον 53 πολίτες και αστυνομικοί.
Δεκάδες σπίτια και καταστήματα υπέστησαν ζημίες και οι διασώστες ψάχνουν στα συντρίμμια για να απεγκλωβίσουν πολλούς ανθρώπους που έχουν παγιδευτεί, πρόσθεσε.
Μέχρι στιγμής κανείς δεν έχει αναλάβει την ευθύνη για τη βομβιστική επίθεση, όμως οι τοπικοί αξιωματούχοι κατηγορούν τους Ταλιμπάν.
Οι ειρηνευτικές διαπραγματεύσεις που πραγματοποιούνται στη Ντόχα του Κατάρ μεταξύ της αφγανικής κυβέρνησης και των Ταλιμπάν, δεν έχουν δώσει καρπούς μέχρι στιγμής.
Η Ρωσία σχεδιάζει να οργανώσει μια διάσκεψη για το Αφγανιστάν στη Μόσχα, στις 18 Μαρτίου και έχει προσκαλέσει πολλούς τοπικούς εκπροσώπους, συμπεριλαμβανομένης και της αφγανικής κυβέρνησης, ελπίζοντας ότι θα δώσει νέα ώθηση στην ειρηνευτική διαδικασία καθώς οι διπλωματικές προσπάθειες της Δύσης, συμπεριλαμβανομένων και των ΗΠΑ, δεν προχωρούν.
Πηγή ΑΠΕ-ΜΠΕ



