Ισραήλ: Αναστάτωση προκλήθηκε από αναφορές για εκρήξεις

Ισραήλ - Βαλλιστικό σύστημα Arrow-3
Φώτο Αρχείου / Ισραήλ – Βαλλιστικό σύστημα Arrow-3

Αναστάτωση προκλήθηκε σχεδόν σε όλο το Ισραήλ, την Πέμπτη (22/04), από αναφορές για εκρήξεις που έγιναν αισθητές ακόμα και στα μεγάλα αστικά κέντρα, όπως η Ιερουσαλήμ. Οι σειρήνες ήχησαν, σήμερα το ξημέρωμα, στο Άμπου Καρινάτ, ένα ισραηλινό χωριό που βρίσκεται στην έρημο Νεγκέβ και είναι κοντά σε μια πυρηνική εγκατάσταση, ύστερα από αναφορές για έκρηξη.

Μάλιστα, με σχετικές αναρτήσεις στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, οι κάτοικοι της περιοχής υποστήριξαν ότι ακούστηκαν δυνατές εκρήξεις, οι οποίες έχουν γίνει αισθητές στην Ιερουσαλήμ και σε ολόκληρο το κεντρικό Ισραήλ, και πολλά σπίτια ταρακουνήθηκαν.

Από την πλευρά τους, οι Ισραηλινές Αμυντικές Δυνάμεις (IDF), με ανάρτηση στο Twitter, ενημέρωσαν ότι το περιστατικό ερευνάται, το οποίο αισθάνθηκε και ένας ανταποκριτής του Reuters.

Πάντως, σύμφωνα με σχετικό δημοσίευμα των «Times of Israel», δεν έχουν υπάρξει αναφορές θυμάτων ή τραυματιών και η περιοχή δεν γίνεται συχνά στόχος επίθεσης.

Μέχρι στιγμής, το Ισραηλινό Στρατιωτικό Ραδιόφωνο ανέφερε ότι οι υποτιθέμενοι πύραυλοι δεν έχουν εκτοξευθεί από τη Λωρίδα της Γάζας.

Με νεότερη ανάρτηση στο Twitter, οι IDF υποστήριξαν πως ένας πύραυλος εκτοξεύθηκε από τη συριακή επικράτεια και έτσι εξαπολύθηκε μια αντεπίθεση εκ μέρους του Ισραήλ.

Πηγή: Sputniknews.gr

Ετικέτες:

Δείτε ακόμα...