Europa League: Ρόμα – Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ 3-2

Πηγή: Eurokinissi

Η Μάντσεστερ έχοντας το υπέρ της 6-2 του 1ου αγώνα νόμιζε ότι δεν θα είχε ιδιαίτερα προβλήματα για την συμμετοχή της στον τελικό του Europa League ο οποίος θα πραγματοποιηθεί στις 26 Μαΐου στο Γκντάνσκ της Πολωνίας. Από την πλευρά της όμως η Ρόμα κυνήγησε την ανατροπή αλλά ο Ντε Χέα ήταν σε τρομερή βραδιά. Κατάφερε τελικά να πάρει την νίκη σε έναν πολύ ωραίο αγώνα με πολλά γκολ, χάνοντας μάλιστα σωρεία από απίστευτες ευκαιρίες στο 1ο εικοσάλεπτο του 2ου ημιχρόνου για να βάλει φωτιά στο παιχνίδι.

Η ομάδα της Ρώμης μπήκε πολύ δυνατά στον αγώνα όπως και στο 1ο παιχνίδι στο Μάντσεστερ. Μόλις στο 4΄ο Μαντσίνι βρέθηκε μόνος αμαρκάριστος απέναντι από τον Ντε Χέα ο οποίος έκανε πολύ μεγάλη απόκρουση. Στην συνέχεια της φάσης το σουτ του Μχιταριάν σταμάτησε στους αμυντικούς. Στο 7΄νέα μεγάλη ευκαιρία για την Ρόμα με το σουτ του Πελεγκρίνι να καταλήγει άουτ. Η πίεση της Ρόμα άφηνε κενούς χώρους στην Γιουνάιτεντ. Στο 20΄σε μια αντεπίθεση ο Καβάνι βγήκε μόνος απέναντι στον Μιράντε, πλάσαρε αλλά η μπάλα πήγε στο πάνω μέρος του δοκαριού και κατέληξε άουτ. Στο 26΄νέα αντεπίθεση πάλι μόνος του ο Καβάνι, το σουτ του οποίου απόκρουσε δύσκολα ο Μιράντε.

Στο 34΄ ο Τζέκο σούταρε μέσα από την περιοχή και η μπάλα σταμάτησε στους αμυντικούς για να καταλήξει στον Πελεγκρίνι που από καλή θέση δεν μπόρεσε να νικήσει τον Ντε Χέα. Στο 39΄έγινε το 0-1. Ο Καβάνι για 3η φορά έφυγε στην πλάτη της άμυνας της Ρόμα και με δυνατό πλασέ αυτή την φορά νίκησε τον Μιράντε. Στο 41΄η Ρόμα προσπάθησε να απαντήσει αλλά το σουτ του Μχιταριάν σταμάτησε ο Ντε Χέα κάνοντας ακόμη μία μεγάλη απόκρουση. Στο 45+2΄μεγάλη ευκαιρία αυτή την φορά για την Γιουνάιτεντ με τον Φερνάντες να αστοχεί από καλή θέση.

Στο 2ο ημίχρονο η Ρόμα μπήκε ακόμη πιο φουριόζα και πίεσε ασφυκτικά την ομάδα του Μάντσεστερ. Απέναντί της όμως είχε τον ΝτεΧέα ο οποίος όπως και στο 1ο ημίχρονο πραγματοποίησε τρομερές αποκρούσεις. Στο 51΄η πρώτη μεγάλη φάση με τον Ισπανό τερματοφύλακα να αποκρούει το σουτ του Πελεγκρίνι. Στο 57΄ σύγχυση στην περιοχή της Γιουνάιτεντ και ο Τζέκο με κεφαλιά από κοντά θα φέρει το παιχνίδι στα ίσια. Στο 60΄η Ρόμα θα μπει μπροστά στο σκορ 2-1 με σουτ του Κριστάντε. Θα ακολουθήσει ένα 3λεπτο φωτιά. Στο 61΄ τρομερή διπλή ευκαιρία για την Ρόμα με απίστευτες αποκρούσεις του Ντε Χέα αρχικά σε κεφαλιά εξ’ επαφής του Τζέκο και στην συνέχεια σε σουτ του Πέδρο. Νέα μεγάλη ευκαιρία για την Ρόμα στο 62΄με τον Ισπανό τερματοφύλακα να αποκρούει το σουτ του Μχιταριάν από κοντά και την μπάλα να πηγαίνει παράλληλα στην εστία του πάνω στην γραμμή.

Η Γιουνάιτεντ προσπάθησε να αντιδράσει και στο 66΄ο Γκρίνγουντ αστόχησε από καλή θέση μετά από πάσα του Μπ. Φερνάντες. Στο 68΄πάλι από σέντρα του Μπ. Φερνάντες ο Καβάνι έπιασε την κεφαλιά από κοντά και έκανε το 2-2 βάζοντας τέλος στα όνειρα της Ρόμα για ανατροπή.

Στο 73΄ σουτ του Μχιταριάν η μπάλα σταμάτησε στο δοκάρι και στο 83΄η Ρόμα πήρε ξανά κεφάλι στο σκορ. Ο Ζαλέβσκι σούταρε μέσα από την περιοχή, η μπάλα κόντραρε στον Τέλες, άλλαξε πορεία και κατέληξε στα δίχτυα. Τελευταία φάση στο παιχνίδι στο 85΄όταν το σουτ του Κριστάντε έδιωξε και πάλι ο Ντε Χέα.

Ρόμα: Μιράντε, Σμόλινγκ (Νταρμπό 30΄), Ιμπάνιες, Μπρούνο Πέρες (Σαντόν 69΄), Κάρσντορπ, Κριστάντε, Μαντσίνι, Πέδρο ( Ζαλέβσκι 76΄), Πελεγκρίνι, Μχιταριάν, Τζέκο (Μαγιοράλ 76΄)

Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ: Ντε Χέα, Μαγκουάιρ, Μπαΐγί, Γουάν-Μπισάκα (Γουίλιαμς 46΄), Σο (Τέλες 46΄), Φαν Ντε Μπέεκ, Φρεντ, Γκρίνγουντ, Μπ. Φερνάντες (Μάτα 84΄), Πογκμπά (Μάτιτς 64΄), Καβάνι (Ράσφορντ 73΄)

Δείτε ακόμα...