Μια ακόμα φωτιά, η δεύτερη μέσα σε 15 μέρες στον καταυλισμό του Καρά Τεπέ στη Μυτιλήνη, κατέστρεψε ολοσχερώς το βράδυ της Παρασκευής μια μεγάλη σκηνή στην οποία έμεναν πάνω από 40 πρόσφυγες, αιτούντες άσυλο. Η Πυροσβεστική μπόρεσε να θέσει άμεσα τη φωτιά υπό έλεγχο, ενώ ευτυχώς δεν υπήρξαν τραυματίες, ενώ τα αίτια της φωτιάς ερευνώνται, με τις πρώτες εκτιμήσεις να κάνουν λόγο για βραχυκύκλωμα σε θερμαντικό σώμα.
Σε δήλωσή της για την πυρκαγιά η Μαρία Κομνηνάκα, βουλευτής Ν. Λέσβου του ΚΚΕ, σημειώνει:
«Η δεύτερη φωτιά που ξέσπασε μέσα σε 15 μέρες σε σκηνή στο ΚΥΤ του Καρά Τεπέ, ευτυχώς χωρίς θύματα, μόνο αγανάκτηση μπορεί να προκαλεί.
Άραγε τι περιμένουν η κυβέρνηση και το υπουργείο Μετανάστευσης για να αντιληφθούν την αθλιότητα που επικρατεί στα κέντρα-φυλακές, κλειστές ή ανοιχτές;
Τι περιμένουν για να εξασφαλίσουν αξιοπρεπείς και ασφαλείς συνθήκες διαβίωσης σε πρόσφυγες και μετανάστες;
Τι περιμένουν για να υλοποιήσουν το επίμονο αίτημα του λεσβιακό λαού;
– Καμία νέα δομή, να κλείσει η φυλακή του Καρά Τεπέ.
– Απεγκλωβισμός όλων των προσφύγων, να τους δοθούν χαρτιά για τις χώρες προορισμού τους, με κατάργηση όλων των συμφωνιών της ΕΕ που τους εγκλωβίζουν».



