Περισσότεροι από 1.100 εργαζόμενοι στην εφημερίδα New York Times απεργούν σήμερα, ανακοίνωσε το συνδικάτο τους, κάνοντας λόγο για την «αποτυχία της εταιρείας να διαπραγματευθεί» τη νέα συλλογική σύμβαση εργασίας.
Οι εργαζόμενοι στη σύνταξη της εφημερίδας όπως και άλλοι εργαζόμενοι που ανήκουν στο συνδικάτο NewsGuild της Νέας Υόρκης είχαν δώσει διορία στην εταιρεία ως σήμερα, 8 Δεκεμβρίου, για να ανανεώσει τη συλλογική σύμβαση εργασίας, η οποία έληξε τον Μάρτιο του 2021.
Αυτή η 24ωρη απεργία είναι η πρώτη που πραγματοποιούν οι εργαζόμενοι στην εφημερίδα από τις αρχές της δεκαετίας του 1980 και εντάσσεται σε ένα γενικότερο κίνημα που έχει εξαπλωθεί στις ΗΠΑ, με εργαζόμενους σε διάφορες εταιρείες – όπως η Amazon, η Starbucks και η Apple—να οργανώνονται σε μια προσπάθεια να αντιταχθούν στις άδικες, όπως τις χαρακτηρίζουν, εργασιακές πρακτικές.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ, Reuters



