Αττική: Νέο μήνυμα του 112 – Τροποποιήσεις δρομολογίων και προβλήματα στο οδικό δίκτυο

Χιόνια στην Αθήνα
Πηγή: Eurokinissi

Σε εξέλιξη βρίσκεται από νωρίς το πρωί το νέο κύμα χιονοπτώσεων στην Αττική, ακόμη και σε περιοχές των νοτίων προαστίων.

Κλειστή παραμένει η Εθνική Οδός Αθηνών- Λαμίας από την γέφυρα Καλυφτάκη μέχρι τα Οινόφυτα, καθώς ούτε αυτή τη φορά ο κρατικός μηχανισμός κατάφερε να κρατήσει την Εθνική Οδό ανοιχτή.

Αυτή την στιγμή, ανοιχτή είναι η Αττική Οδός, η οποία είχε κλείσει χθες το απόγευμα από τον κόμβο Μεταμόρφωσης έως τον κόμβο Ελευσίνας. Στην κυκλοφορία δόθηκε η λεωφόρος Σχιστού.

Η Κατεχάκη έκλεισε για λίγη ώρα, για να… ρίξουν αλάτι, ενώ την διακοπή των δρομολογίων του Μετρό από και προς το αεροδρόμιο, ανακοίνωσε η ΣΤΑΣΥ. Σύμφωνα με την ανακοίνωση, οι επιβάτες μετεπιβιβάζονται στον προαστιακό στον σταθμό «Δουκίσσης Πλακεντίας».

Λίγο πριν τις 8 π.μ. στάλθηκε νέο μήνυμα «112» στους κατοίκους της Αττικής για περιορισμό των μετακινήσεων.

Στο επικαιροποιημένο έκτακτο δελτίο επικίνδυνων καιρικών φαινομένων της ΕΜΥ, προβλέπεται πως χιονοπτώσεις, κατά περιόδους πυκνές, θα σημειωθούν στα νησιά του βορείου και ανατολικού Αιγαίου, τη Θράκη (τις πρωινές ώρες), τις Σποράδες, την Εύβοια, την ανατολική Στερεά καθώς και σε ορεινές και ημιορεινές περιοχές των Κυκλάδων και της Κρήτης και από αργά το βράδυ στην ανατολική Μαγνησία.

Ειδικά για την Αττική χιονοπτώσεις θα σημειωθούν ακόμα και σε περιοχές με χαμηλό υψόμετρο, οι οποίες μέχρι τις προμεσημβρινές ώρες θα είναι κατά τόπους πυκνές.

Σύμφωνα με τις ανακοινώνεις των αρμόδιων υπουργείων και φορέων, στην Αττική:

  • Τα σχολεία θα λειτουργήσουν με τηλεκπαίδευση.
  • Τα δικαστήρια δεν θα λειτουργήσουν.
  • Τα εμπορικά καταστήματα θα παραμείνουν κλειστά.
  • Κλειστές θα είναι και οι Λαϊκές Αγορές σε όλους τους Δήμους της Αττικής.
  • Θα εφαρμοστεί η τηλεργασία στο δημόσιο τομέα.

Παρόλα αυτά, το υπουργείο Εργασίας, έχει εκδώσει «σύσταση» για εφαρμογή τηλεργασίας στον ιδιωτικό τομέα, κάτι που αφήνει τους εργαζόμενους έρμαια στους σχεδιασμούς των εργοδοτών, ενώ απευθύνεται και «ισχυρή σύσταση» να δοθεί η δυνατότητα στους εργαζόμενους των οποίων απαιτείται η φυσική παρουσία, να προσέλθουν στις εργασίες τους μετά τις δέκα το πρωί…

Ετικέτες: ,

Δείτε ακόμα...