Ινδονησία: Δεκάδες άνθρωποι τραυματίστηκαν από εκρήξεις σε τέμενος – Ένας μαθητής φέρεται ως ο δράστης

Εκρήξεις σε ένα τέμενος στην Τζακάρτα, πρωτεύουσα της Ινδονησίας, που είχαν αποτέλεσμα τον τραυματισμό δεκάδων ανθρώπων στη διάρκεια της προσευχής της Παρασκευής μπορεί να ήταν επίθεση, δήλωσαν αξιωματούχοι, με ένα 17χρονο μαθητή να θεωρείται ύποπτος ως ο δράστης.

Η αστυνομία ανέφερε ότι 55 άνθρωποι βρίσκονται σε νοσοκομεία με ελαφρά έως σοβαρά τραύματα, μεταξύ των οποίων εγκαύματα, μετά τις εκρήξεις στο τέμενος μέσα σε σχολικό συγκρότημα στην περιοχή Κελάπα Γκάντινγκ.

Ο αρχηγός της Αστυνομίας της Ινδονησίας Λίστιο Σίτζιτ Πραμπόβο δήλωσε πως ο ύποπτος είναι μαθητής στο παρακείμενο σχολείο και ότι διεξάγεται έρευνα για το παρελθόν και το κίνητρό του. «Ταυτοποιήσαμε τον φερόμενο ως δράστη και τώρα ερευνούμε την ταυτότητά του, το περιβάλλον του, περιλαμβανομένου του σπιτιού του και άλλων πραγμάτων», είπε.

Η αστυνομία βρήκε ένα «όπλο παιχνίδι» στο σημείο με επιγραφές πάνω σε αυτό, δήλωσε το προεδρικό μέγαρο της Ινδονησίας χωρίς να πει περισσότερα. Η Ινδονησία έχει ιστορικό επιθέσεων σε εκκλησίες και δυτικούς στόχους –αλλά όχι σε τεμένη– και η δράση ένοπλων ισλαμιστών έχει σε μεγάλο βαθμό κατασταλεί τα τελευταία χρόνια.

Το συγκρότημα βρίσκεται σε μια πολυσύχναστη περιοχή σε γη που ανήκει κατά ένα μεγάλο μέρος στο Πολεμικό Ναυτικό, όπου μένουν πολλοί εργαζόμενοι στον στρατό και απόστρατοι αξιωματικοί.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ, Reuters

Ετικέτες:

Δείτε ακόμα...