Χρ. Τσοκάνης: Ο καπιταλιστικός δρόμος ανάπτυξης σκορπίζει εργοδοτικά εγκλήματα, νεκρούς και σακατεμένους εργάτες

Ο καπιταλιστικός δρόμος ανάπτυξης σκορπίζει εργοδοτικά εγκλήματα, νεκρούς και σακατεμένους εργάτες επισήμανε ο ειδικός αγορητής του ΚΚΕ, Χρήστος Τσοκάνης, μιλώντας σήμερα στην Ολομέλεια της Βουλής, επί του σχεδίου νόμου του υπουργείου Οικονομικών για την παρακολούθηση των ψηφιακών συναλλαγών.

Κατήγγειλε τις σοβαρές ευθύνες των κυβερνώντων που δεν ακούνε τις προειδοποιήσεις και καταγγελίες των εργαζομένων όχι μόνο στην εταιρεία «Βιολάντα», αλλά και στα Τέμπη, στον εθνικό αερολιμένα, στην περιοχή του Θριασίου για τον κίνδυνο μεγάλου βιομηχανικού ατυχήματος. 

Υπογράμμισε ότι την ίδια ώρα που σπεύδει η κυβέρνηση να φέρει μία σύμβαση για την ταχύτητα και τον έλεγχο των ψηφιακών συναλλαγών, έχει αφήσει αποψιλωμένη την υπηρεσία της Επιθεώρησης Εργασίας που δεν μπορεί να κάνει ελέγχους στα εργοστάσια και τους χώρους δουλειάς για την προστασία της ζωής και της ασφάλειας των εργαζομένων. 

Όσον αφορά το νομοσχέδιο, σημείωσε ότι το ΚΚΕ θα το καταψηφίσει, καθώς έρχεται να ικανοποιήσει τις ανάγκες για μεγαλύτερη κερδοφορία του κεφαλαίου, για να διευκολύνει τη λειτουργία του συστήματος των ψηφιακών υπηρεσιών, να πετάξει στην άκρη μικροεπενδυτές και να μοιράσει την πίτα στους οικονομικά ισχυρούς.

Υπογράμμισε ότι η συγκεκριμένη σύμβαση στηρίζεται στον Οργανισμό Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης που επανειλημμένως ζητά αύξηση των έμμεσων φόρων, περικοπές των κοινωνικών δαπανών, μείωση του εργασιακού κόστους, μείωση των συνταξιοδοτικών δαπανών, αύξηση του φόρου κατανάλωσης. 

Σε δεύτερη παρέμβασή του ο Χρήστος Τσοκάνης αναφέρθηκε και στη σύμβαση για τη φορολόγηση των κρυπτονομισμάτων.

Ετικέτες:

Δείτε ακόμα...