Η Τουρκία αναπτύσσει F-16 και συστήματα αεράμυνας στην κατεχόμενη Κύπρο – Συνάντηση Μητσοτάκη, Μακρόν στην Πάφο

(ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΑΠΑΜΗΤΣΟΣ/ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ/EUROKINISSI)

Το Υπουργείο Άμυνας της Τουρκίας δήλωσε ότι ανέπτυξε έξι μαχητικά αεροσκάφη F-16 και συστήματα αεράμυνας στην “αποσχισθείσα Τουρκική Δημοκρατία της Βόρειας Κύπρου” (όπως αποκαλεί τα κατεχόμενα εδάφη του νησιού) «υπό το φως των πρόσφατων εξελίξεων στην περιοχή μας».

«Πρόσθετα μέτρα θα συνεχίσουν να λαμβάνονται με βάση τις περαιτέρω εξελίξεις, εφόσον κριθεί απαραίτητο», ανέφερε το υπουργείο σε ανακοίνωσή του.

Την ίδια ώρα στο νησί αναμένεται να φτάσει σήμερα ο πρόεδρος της Γαλλίας, Εμ. Μακρόν ο οποίος θα έχει συνάντηση με τον πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας, Ν. Χριστοδουλίδη και τον Έλληνα πρωθυπουργό, Κ. Μητσοτάκη.

Δείτε ακόμα...