Δ. Μανωλάκου: Ο αντικομμουνισμός πηγαίνει αγκαλιά με την αντιλαϊκή πολιτική που εφαρμόζει η κυβέρνηση και συντηρεί η αντιπολίτευση

Τα μέτρα της κυβέρνησης είναι κοροϊδία γιατί δεν δίνουν ουσιαστική ανάσα στα λαϊκά στρώματα, επισήμανε η Διαμάντω Μανωλάκου, βουλευτής του ΚΚΕ, μιλώντας την Πέμπτη στην εκπομπή «Πρωινή Επικοινωνία» στο Κανάλι της Βουλής, κληθείσα να σχολιάσει τις χθεσινές ανακοινώσεις του πρωθυπουργού. Όπως πρόσθεσε, από το πλεόνασμα  -που μόνο για το πρώτο τρίμηνο του χρόνου ανέρχεται σε 4,4 δισ. ευρώ- η κυβέρνηση δίνει μόλις 500 εκατομμύρια στον λαό και τους συνταξιούχους ενώ τα υπόλοιπα τα παρέχει στους επιχειρηματικούς ομίλους.

Επανέλαβε τα μέτρα που έχει καταθέσει το ΚΚΕ για μηδενισμό του ΦΠΑ στα βασικά είδη διατροφής, κατάργηση του Ειδικού Φόρου σε καύσιμα και Ενέργεια, υπογραφή συλλογικών συμβάσεων με γενναίες αυξήσεις στους μισθούς, αξιοποίηση των εγχώριων πηγών Ενέργειας, όπως τον λιγνίτη κ.ά. «Λύσεις υπάρχουν, αλλά η κυβέρνηση εφαρμόζει μία ταξική πολιτική που εξυπηρετεί τους επιχειρηματικούς ομίλους», επισήμανε, τονίζοντας την ανάγκη ο λαός να δυναμώσει τον αγώνα του για την ανατροπή αυτού του συστήματος. 

Για τα σκάνδαλα, σημείωσε ότι και οι χθεσινές τοποθετήσεις των κυβερνητικών στελεχών στη Βουλή, αλλά και το πόρισμα της Εξεταστικής Επιτροπής για τον ΟΠΕΚΕΠΕ επιβεβαιώνουν ότι το ρουσφέτι είναι η «κανονικότητά» τους και μάλιστα δηλώνουν έκπληκτοι επειδή τους κατηγορούν που το εφαρμόζουν. Με το ρουσφέτι εξαγοράζεται η ψήφος, επισήμανε και κατήγγειλε την κυβέρνηση που μείωσε τις επιδοτήσεις προς τους έντιμους αγρότες για να τις δώσει σε μη δικαιούχους, δεν αποκατέστησε αυτές τις μειώσεις των επιδοτήσεων, δεν φρόντισε να επιστρέψουν τα χρήματα αυτοί που τα πήραν παρανόμως. Σημείωσε επίσης ότι μεγάλος ένοχος είναι και η πολιτική της ΕΕ που αποδεσμεύει την επιδότηση από την παραγωγή και το ζιϊκό κεφάλαιο ευνοώντας τέτοιου είδους σκάνδαλα. 

«Ο αντικομμουνισμός πηγαίνει αγκαλιά με την αντιλαϊκή πολιτική που εφαρμόζεται από την κυβέρνηση και συντηρείται και από κόμματα της αντιπολίτευσης», ανέφερε η Δ. Μανωλάκου, κληθείσα να σχολιάσει τη χυδαία αντικομμουνιστική αφίσα της ΠΑΣΠ. Το αστικό σύστημα και τα κόμματά του έχουν κάνει «ψωμοτύρι» τον αντικομμουνισμό γιατί φοβούνται το ΚΚΕ που αναδεικνύει το δίκιο του λαού, τον δρόμο του αγώνα, της σύγκρουσης με το σύστημα της σαπίλας και της εκμετάλλευσης του λαού, υπογράμμισε.

Όσον αφορά το νέο κόμμα Τσίπρα, σχολίασε ότι το αστικό πολιτικό σύστημα προσπαθεί να βρει λύσεις, με παλιά υλικά, για να αναπαράγεται στην εξουσία. Υπενθύμισε ότι η κυβέρνηση Τσίπρα εφάρμοσε αντιλαϊκή πολιτική για την οποία δεν έχει μετανιώσει και θα συνεχίσει να την υποστηρίζει, γιατί είναι στήριγμα του αστικού συστήματος. 

Καταλήγοντας επισήμανε την ανάγκη ο λαός να βγει στο προσκήνιο, να αγωνιστεί και να διεκδικήσει τα δικαιώματά του και την εξουσία. «Την Πρωτομαγιά, πρέπει όλοι οι εργαζόμενοι να βγουν στους δρόμους για να διεκδικήσουν και να ξανακερδίσουν ό,τι έχασαν αυτό τον αιώνα και μάλιστα ιδιαίτερα σήμερα που είμαστε σε περίοδο πολεμικής προετοιμασίας», επισήμανε.

Επίσης, απηύθυνε κάλεσμα στην εκδήλωση που διοργανώνει το ΚΚΕ το Σάββατο για τους 200 εκτελεσμένους κομμουνιστές στην Καισαριανή, που αλύγιστοι και περήφανοι έδωσαν τη ζωή τους για τη λευτεριά και την προκοπή της πατρίδας. 

Ετικέτες:

Δείτε ακόμα...