Αρχείο της ΚΕ του ΚΚΕ: Νέα ανάρτηση με αφίσες ενάντια στην εισβολή και κατοχή τμήματος της Κύπρου από τον τουρκικό στρατό

Πηγή: Αρχείο ΚΚΕ -ΚΥΠΡΟΣ «Η τραγωδία συνεχίζεται», Έργο του Α. Τάσσου

Με νέες αναρτήσεις εμπλουτίζεται διαρκώς το Ιστορικό Αρχείο της ΚΕ του ΚΚΕ.

Στην τελευταία του ανάρτηση αναδεικνύονται αφίσες ενάντια στην εισβολή και κατοχή τμήματος της Κύπρου από τον τουρκικό στρατό.

Στις 20 Ιουλίου του 1974 πραγματοποιήθηκε η τουρκική εισβολή με χιλιάδες νεκρούς, αγνοούμενους και εκτοπισμένους και με την κατοχή μεγάλου τμήματος του κυπριακού εδάφους που έφτασε στο 37% του συνολικού εδάφους του νησιού. Το απαραίτητο άλλοθι για την εισβολή του ΝΑΤΟικού τουρκικού στρατού, το είχε δώσει λίγες μέρες πριν η επίσης ΝΑΤΟική ελληνική χούντα, με το πραξικόπημα που ενορχήστρωσε κατά της κυβέρνησης του Μακάριου, ενώ απροκάλυπτη κάλυψη στην εισβολή έδωσαν οι ΗΠΑ και το ίδιο το ΝΑΤΟ με τη στάση τους.

Το ζήτημα της ξένης εισβολής και κατοχής παραμένει άλυτο παρότι είναι αναγνωρισμένο από παγκόσμιους οργανισμούς και από τον ΟΗΕ.

Η οδυνηρή αυτή ιστορική γνώση αρκεί για να καταρρίψει τους μύθους ότι ιμπεριαλιστικές συμμαχίες όπως το ΝΑΤΟ ή μια ΕΕ με «στρατηγική αυτονομία» μπορούν να παρέχουν διασφάλιση των κυριαρχικών δικαιωμάτων οποιουδήποτε λαού.

Ετικέτες: ,

Δείτε ακόμα...