Διάχυτη αγανάκτηση επικρατεί στις τάξεις των ένστολων, ιδιαίτερα της Πολεμικής Αεροπορίας στον απόηχο της συντριβής του αεροσκάφους Phantom το Σάββατο στην Τανάγρα, κατά τη διάρκεια επιδείξεων της επιχειρηματικής φιέστας του «Athens Flying Week», που προκάλεσε τον θάνατο των δύο χειριστών του, του επισμηναγού Ι. Μπλέσια, 40 ετών, και του σμηναγού Δ. Πέτρου, 37 ετών.
Η αγανάκτηση δεν περιορίζεται μόνο στο δυστύχημα το ίδιο, αλλά και στη συνολικότερη πολιτική της συμμετοχής της Πολεμικής Αεροπορίας σε φιέστες τέτοιου τύπου. Χαρακτηριστική είναι και η δημόσια παρέμβαση πρώην ιπτάμενου στον τοπικό Τύπο, που ανέφερε πως ο ρόλος ενός πιλότου μαχητικού δεν είναι να εντυπωσιάζει το κοινό με χαμηλές διελεύσεις, ελιγμούς και καπνούς, αλλά να βρίσκεται σε επιχειρησιακή ετοιμότητα για την υπεράσπιση της χώρας.
Οι κηδείες των δύο πιλότων του F-4 Phantom που σκοτώθηκαν στην Τανάγρα θα γίνουν σήμερα στον Πύργο και στον Κατσικά Ιωαννίνων. Στον Πύργο, στην κηδεία θα παρευρεθεί αντιπροσωπεία του Γραφείου Περιοχής Δυτικής Ελλάδας του ΚΚΕ και ο βουλευτής Αχαΐας του Κόμματος, Νίκος Καραθανασόπουλος.


