Νέες κυρώσεις των ΗΠΑ στην Κίνα

Ο λευκός Οίκος- ΗΠΑ

Η Βουλή των Αντιπροσώπων στις ΗΠΑ ενέκρινε χθες Τετάρτη ομόφωνα νομοσχέδιο το οποίο προβλέπει την επιβολή αυτόματων κυρώσεων εναντίον Κινέζων αξιωματούχων που παραβιάζουν τις διεθνείς υποχρεώσεις της Κίνας αναφορικά με την αυτονομία του Χονγκ Κονγκ, μετά την υιοθέτηση από το Πεκίνο του νόμου περί εθνικής ασφάλειας.

Το κείμενο αυτό είναι λίγο διαφορετικό από αυτό που είχε ήδη υιοθετηθεί, επίσης ομόφωνα, στις 25 Ιουνίου από τη Γερουσία και θα τεθεί εκ νέου σε ψηφοφορία από το σώμα αυτό ήδη από σήμερα. Στη συνέχεια θα πρέπει να επικυρωθεί από τον πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ προκειμένου να τεθεί σε ισχύ.

Το νομοσχέδιο υποστήριξαν και οι Ρεπουμπλικάνοι και οι Δημοκρατικοί που επιθυμούν να ενισχύσουν την πίεση στο Πεκίνο μετά την υιοθέτηση της νομοθεσίας για την εθνική ασφάλεια, η οποία δίνει ευρείες εξουσίες στην Κίνα επί του Χονγκ Κονγκ κατά παράβαση του ειδικού καθεστώτος που χαίρει η πρώην βρετανική αποικία.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ετικέτες: ,

Δείτε ακόμα...