29ο Αντιιμπεριαλιστικό διήμερο της ΚΝΕ στο Στόμιο της Λάρισας

Χθες ξεκίνησε το 29ο Αντιιμπεριαλιστικό διήμερο της ΚΝΕ στο Στόμιο της Λάρισας. Το alt.gr βρίσκεται εκεί και θα καλύπτει τις δραστηριότητες και τις εκδηλώσεις.

Το διήμερο διεξάγεται με υποδειγματικά μέτρα ασφάλειας. Η μέρα ξεκίνησε ενημερώνοντας όλους όσους συμμετέχουν στο διήμερο για τις οδηγίες τις οποίες πρέπει να ακολουθήσουν και θερμομετρήθηκαν όλοι πρώτου εισέλθουν στα πούλμαν για να ξεκινήσει το ταξίδι.

Τα μέλη της ΚΝΕ και οι μικροί μας φίλοι έφτασαν στο camping και έστησαν τις σκηνές τους τηρώντας όλα τα απαραίτητα μέτρα υγιεινής.

Στη συνέχεια, οι κατασκηνωτές χαλάρωσαν και ακολούθησε εκδήλωση με αφορμή τα 150 χρόνια από τη γέννηση του Λένιν, για τους φοιτητές, από το Λουκά Αναστασόπουλο, μέλος της Ιδεολογικής Επιτροπής της ΚΕ του ΚΚΕ και διάφορες δραστηριότητες για μαθητές λυκείων και γυμνασίων.

Αργότερα ακολούθησε η κεντρική ομιλία με θέμα, «Η πάλη της νεολαίας ενάντια στις πολεμικές ιαχές και στις συμμαχίες των καπιταλιστών στην Ανατολική Μεσόγειο» στην οποία μίλησε ο Ελισαίος Βαγενάς, μέλος της ΚΕ και υπεύθυνος του Τμήματος Διεθνών Σχέσεων της ΚΕ του ΚΚΕ.

Τέλος, πριν τις μουσικές εκδηλώσεις, χαιρετισμό απηύθυνε ο Παναγιώτης Κοδέλλας, γραμματέας του Συμβουλίου Περιοχής Θεσσαλίας της ΚΝΕ.

Ακολούθησε αφιέρωμα στον Γιάννη Ρίτσο, με αφορμή τα 30 χρόνια από το θάνατό του, από το συγκρότημα της Οργάνωσης Περιοχής Κεντρικής Μακεδονίας της ΚΝΕ. Τίτλος του αφιερώματος: «…Εμείς που λες τα φτιάχνουμε όλα στο φως… Να είμαστε έτοιμοι. Κάθε ώρα είναι η δική μας ώρα!».

Το βράδυ έκλεισε με συναυλία με τους Sober on Tuxedos και αφιέρωμα στο ρεμπέτικο τραγούδι με τους Senie Penie.

Επίσης, στο χώρο υπάρχει πάγκος του βιβλιοπωλείου «Σύγχρονη Εποχή» στο οποίο οι νέοι μπορούν να βρουν και το «Φύλλο Πορείας».

Αύριο Σάββατο και την Κυριακή, το πρόγραμμα θα συνεχίσει ως εξής:

Σάββατο

To πρωί:

– Επίσκεψη μαθητών στα Αμπελάκια και ξενάγηση στο «Μουσείο Αμπελακίων περιόδου 1940 – 49».

– Δραστηριότητες της Μαθητικής Επιτροπής του ΚΣ για μαθητές Γυμνασίων και Λυκείων.

– Συμβολικές δράσεις για την προστασία του περιβάλλοντος.

20.30 Πολιτική συγκέντρωση στο χώρο της κατασκήνωσης. Θα μιλήσει ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, ο οποίος στο πλαίσιο της επίσκεψης του στη Λάρισα θα έχει πρόγραμμα συναντήσεων (διαβάστε εδώ). 

21.30 Προβολή βίντεο για την αντι-ιμπεριαλιστική δράση του ΚΚΕ και της ΚΝΕ.

21.45 Συναυλία με τους «Υπεραστικούς».

22.45 Συναυλία με τους «Κοινοί Θνητοί»

23.30 Αφιέρωμα στο λαϊκό τραγούδι με τους «ΛΑΤΡΕΙΣ».

Κυριακή

Το πρωί θα πραγματοποιηθεί επίσκεψη μαθητών στα Αμπελάκια και ξενάγηση στο «Μουσείο Αμπελακίων περιόδου 1940 – 49»

Αναχώρηση κατασκηνωτών

Το Σαββατοκύριακο θα διεξαχθεί μικτό τουρνουά (αντρών – γυναικών) beach volley 3×3, όπως επίσης το παιχνίδι της διελκυστίνδας. Δηλώσεις συμμετοχής για τα αθλήματα στο mail sportskne@gmail.com και στο χώρο του διημέρου.

Στο χώρο θα υπάρχει έκθεση για τους ιμπεριαλιστικούς ανταγωνισμούς και πολέμους και το ρόλο των αμερικανοΝΑΤΟικών βάσεων της περιοχής.

Στο χώρο της κατασκήνωσης θα λειτουργεί ταβέρνα, βιβλιοπωλείο της «Σύγχρονης Εποχής» και οργανωμένο ιατρείο.

Οι μικρότεροι φίλοι της ΚΝΕ θα συμμετέχουν στο Διήμερο με ξεχωριστό πρόγραμμα.

Ετικέτες: , , ,

Δείτε ακόμα...