Λάρισα: Προσλήψεις προσωπικού και πραγματική επίταξη του ιδιωτικού τομέα της Υγείας τα αιτήματα των υγειονομικών

Κινητοποίηση εργαζομένων στο γενικό Νοσοκομείο Λάρισας 7/4/2020
Φώτο Αρχείου / Κινητοποίηση εργαζομένων στο γενικό Νοσοκομείο Λάρισας 7/4/2020 – Πηγή: Eurokinissi

Προσλήψεις προσωπικού και πραγματική επίταξη του ιδιωτικού τομέα της Υγείας. Αυτά ζητάνε οι υγειονομικοί.

Την εικόνα πίεσης που επικρατεί στις υγειονομικές μονάδες του νομού μετέφερε ο Νίκος Νταφούλης, γιατρός ΜΕΘ και γραμματέας της Ένωσης Νοσοκομειακών Γιατρών Ν. Λάρισας, μιλώντας το πρωί της Τετάρτης σε εκπομπή του «Mega», σχετικά με τις εξελίξεις με την πανδημία στην περιοχή.

Υπογράμμισε πως στα νοσοκομεία της Λάρισας (Γενικό και Πανεπιστημιακό) δεν υπάρχουν κρεβάτια διαθέσιμα στις ΜΕΘ, ενώ τα κρεβάτια για τα απλά περιστατικά είναι περιορισμένα, καθώς ο αριθμός των καθημερινών εισαγωγών είναι πολύ μεγάλος. Είναι χαρακτηριστικό πως χτες δεν υπήρχε κενή κλίνη ΜΕΘ σε όλη την 5η ΥΠΕ. 

Ενδεικτικό της κατάστασης είναι ότι δεκάδες εργαζόμενοι και στα δύο νοσοκομεία έχουν νοσήσει με covid, με δύο εξ αυτών από το Γενικό Νοσοκομείο να νοσηλεύονται σε ΜΕΘ. Ένα άλλο ζήτημα που έθεσε είναι πως το Γενικό Νοσοκομείο Λάρισας περιθάλπει μόνο covid περιστατικά, δεν έχει καμία κλίνη για απλά περιστατικά. Θεωρούμε, πρόσθεσε, ότι κάθε νοσοκομείο θα έπρεπε να έχει δομές και για τα άλλα περιστατικά.

Ο Νίκος Νταφούλης ανέφερε πως πρέπει να επιταχθούν μεγάλα ξενοδοχεία και χώροι για να μπορούν να φιλοξενηθούν οι θετικοί στον κορονοϊό για να μη μεταδίδουν τη νόσο στις οικογένειές τους. «Καλούμε εθελοντές γιατρούς και νοσηλευτές να βοηθήσουν και επιτέλους το κράτος να προχωρήσει σε αναγκαστικές προσλήψεις (επίταξη) γιατρών πρώτης γραμμής γιατί αυξάνεται η θνητότητα με την έλλειψη προσωπικού. Παράλληλα, να γίνει πραγματική επίταξη του ιδιωτικού τομέα της Υγείας και με ταχύτατες και συνοπτικές διαδικασίες να προσληφθούν νοσηλευτικό προσωπικό και προσωπικό καθαριότητας», κατέληξε ο Ν. Νταφούλης.

Δείτε ακόμα...