Α. Γεωργιάδης: Καλώς έκλεισα τα νοσοκομεία!

Παρέμβαση της Μαίρης Αγρογιάννη

Στις τραγικές στιγμές που βιώνουν γιατροί και ασθενείς στο Γενικό Κρατικό Νοσοκομείο της Νίκαιας αναφέρθηκε η Μαίρη Αγρογιάννη, παθολόγος μονάδας Covid στο νοσοκομείο και μέλος του ΔΣ της Ένωσης Ιατρών Νοσοκομείων Αθήνας και Πειραιά, σε παρέμβασή της στον τηλεοπτικό σταθμό «Open» το πρωί του Σαββάτου.

Όπως είπε η Μ. Αγρογιάννη, έχουν εμφανιστεί προβλήματα πλέον και με το οξυγόνο, αφού δεν είναι επαρκής η παροχή καθώς υπάρχουν πολλοί ασθενείς που το χρειάζονται. Τόνισε ότι χρειάζεται να ανοίξουν τα νοσοκομεία, όπως το «Λοιμωδών», που έκλεισε ως υπουργός Υγείας ο παριστάμενος στο πάνελ Άδωνις Γεωργιάδης, να επιταχθεί ο ιδιωτικός τομέας και να γίνουν μαζικές προσλήψεις.

Επιχειρώντας να δικαιολογήσει την εγκληματική -όπως αποδεικνύεται σήμερα- απόφαση να κλείσουν (επί υπουργίας του το 2013) νοσοκομεία, ο υπουργός Ανάπτυξης Α. Γεωργιάδης ισχυρίστηκε για μία ακόμη φορά ότι «καλώς έκλεισαν» επειδή «δεν χρειάζονταν», ενώ για το γεγονός ότι το σύστημα Υγείας στη χώρα μας στενάζει, είπε ότι το ίδιο γίνεται και στη Γερμανία (!) και παρέπεμψε τη λύση στο πρόβλημα της πανδημίας στο εμβόλιο, λίγες μέρες μετά την παραδοχή του ΠΟΥ ότι το εμβόλιο είναι όπλο, αλλά όχι η λύση για την πανδημία.

«Τα νοσοκομεία δεν είναι ξενοδοχεία να λειτουργούν με όλους πληρότητας», ήταν η απάντηση της Μαίρης Αγρογιάννη, με τον Α. Γεωργιάδη να επιστρατεύει, κατά την προσφιλή του τακτική, τον αντικομμουνισμό, με επιχειρήματα του τύπου «κομμουνισμό στην Ελλάδα δεν έχουμε, ούτε θα έχουμε»…

Δείτε ακόμα...