Αχαΐα: Κινητοποιήσεις έξω από τα στρατόπεδα την ερχόμενη εβδομάδα

Πολεμική Αεροπορία / 116 Πτέρυγα Μάχης - Άραξος
Φώτο Αρχείου / 116 Πτέρυγα Μάχης – Άραξος / Πηγή: Eurokinissi

Τις επόμενες μέρες, στα πλαίσια της πανελλαδικής δραστηριότητας που οργανώνεται από το ΚΚΕ και την ΚΝΕ για τα δικαιώματα των νέων στρατευμένων, οι Κομματικές Οργανώσεις Αχαΐας και Ηλείας θα διαμαρτυρηθούν έξω από στρατόπεδα για την άσχημη κατάσταση με τον Κορονοϊό, ζητώντας από την κυβέρνηση να πάρει άμεσα μέτρα. Συγκεκριμένα,έξω από το αεροδρόμιο της 117 ΠΜ στην Ανδραβίδα τη Δευτέρα 12 του Απρίλη στις 2:00μμ,στο ΚΕΤΧ στην Πάτρα την Πέμπτη 15 του Απρίλη στις 2:00μμ, στη Ναυτική Διοίκηση Ιονίου την Παρασκευή 16 Ιουνίου στις 12:30μμ και στον Άραξο την Παρασκευή 16 του Απρίλη στις 2:00μμ.

Οι κομμουνιστές και οι Κομμουνίστριες θα βρεθούν έξω από τα στρατόπεδα για να στηρίξουν τους στρατευμένους.Η πολιτική της σημερινής κυβέρνησης της ΝΔ , που είναι συνέχεια της προηγούμενης του ΣΥΡΙΖΑ, έχει ως αποτέλεσμα να χειροτερεύουν συνεχώς οι συνθήκες για τα παιδιά του Ελληνικού λαού που υπηρετούν τη θητεία τους, να δημιουργείται μια όλο και χειρότερη κατάσταση την οποία φυσικά θα αντιμετωπίσουν και οι νέοι στρατευμένοι όταν θα ολοκληρώσουν τη θητεία τους. Γι’ αυτό και λέμε ότι τα προβλήματα αλλά και η διεκδίκηση τους δεν σταματάνε στις πύλες των στρατοπέδων.

Η πανδημία είναι σε έξαρση, τα μέτρα όμως για την προστασία των στρατευμένων δεν είναι επαρκή και τα κρούσματα αυξάνονται. Στη Δυτική Ελλάδα, τα  νοσοκομεία και τα κέντρα υγείας λειτουργούν στα όρια τους, με μεγάλες ελλείψεις σε προσωπικό, ΜΕΘ κλπ. Την ίδια στιγμή η κυβέρνηση της ΝΔ αρνείται να επαναλειτουργήσει το νοσοκομείο θώρακος στην Πάτρα (που η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ έκλεισε) παρά την επίμονη διεκδίκηση από το ΚΚΕ αλλά και από μαζικούς φορείς της Πάτρας. Επίσης, η κυβέρνηση συνεχίζει να μην επιτάσσει το ιδιωτικό νοσοκομείο Ολύμπιον.Ο εμβολιασμός προχωράει πάρα πολύ αργά καθώς δεν υπάρχουν εμβόλια αλλά και επαρκής σχετικός σχεδιασμός – υποδομές.

Η οικονομική κρίση, η ανεργία, θερίζουν. Συνεχώς παίρνονται μέτρα για το χτύπημα της εργατικής τάξης, των φτωχών λαϊκών στρωμάτων και της νεολαίας τους, που αγωνίζονται. Φέρνουν νέους κατασταλτικούς μηχανισμούς, νέους συνδικαλιστικούς και άλλους νόμους που θα μας γυρίσουν πίσω αιώνες. Το οργανωμένο εργατικό – λαϊκό κίνημα θα πρέπει να ανατρέψει τους σχεδιασμούς αυτούς αλλά και τους μηχανισμούς.

Μέσα στις δύσκολες συνθήκες αυτές για την εργατική – λαϊκή οικογένεια και τη στιγμή που η ΝΑΤΟική επιθετικότητα φουντώνει, η στρατιωτική θητεία αυξάνεται, όχι για να εξυπηρετηθούν οι ανάγκες για την υπεράσπιση των συνόρων αλλά υπέρ των ΕυρωΝΑΤΟικών σχεδιασμών. Η αύξηση της θητείας αποτελεί, εκτός των άλλων, ένα ακόμη οικονομικό βάρος που πρέπει να σηκώσει η εργατική – λαϊκή οικογένεια που βιώνει τα αποτελέσματα της οικονομικής κρίσης, την ανεργία και γι’ αυτό διεκδικούμε ουσιαστικά μέτρα στήριξης με ευθύνη της κυβέρνησης.

Διονύσης Κλάδης
Μέλος ΓΠ Δυτικής Ελλάδας του ΚΚΕ

Δείτε ακόμα...