Αχαΐα: Σε εξέλιξη η πυρκαγιά στην Καλλιθέα Πατρών

Πηγή: Eurokinissi

Σε εξέλιξη αλλά με καλύτερη εικόνα, χωρίς ωστόσο να έχει οριοθετηθεί, η αγροτοδασική πυρκαγιά στην Καλλιθέα Πατρών που εκδηλώθηκε το μεσημέρι του Σαββάτου και στην συνέχεια επεκτάθηκε στην γειτονική περιοχή Πλατανόβρυση, του δήμου Ερυμάνθου.

Σύμφωνα με νεότερη ενημέρωση από την πυροσβεστική, η εικόνα που παρουσιάζει σήμερα το πρωί η φωτιά είναι καλύτερη σε σύγκριση με τη νύχτα, ενώ μέχρι τώρα δεν έχει αναφερθεί ότι κινδυνεύει κάποια κατοικημένη περιοχή.

Για την κατάσβεσή της επιχειρούν 2 αεροσκάφη και 1 ελικόπτερο, 118 πυροσβέστες, 6 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων και 35 οχήματα, ενώ συνδράμουν υδροφόρες, μηχανήματα έργου του Δήμου Πάτρας.

Το Σάββατο έγινε εκκένωση των κοινοτήτων Πλατανόβρυση και Αγία Παρασκευή, ενώ το έργο της κατάσβεσης συνδράμει από την πρώτη στιγμή ο Δήμος της Πάτρας, με εργαζόμενους και τον μηχανολογικό εξοπλισμό που έχει στη διάθεσή του. Επίσης, άμεση ήταν η κινητοποίηση των δυνάμεων του ΚΚΕ αλλά και εργατικών σωματείων που ενίσχυσαν τις δυνάμεις της πυρόσβεσης με ομάδες εθελοντών.

Από την πρώτη στιγμή, στο μέτωπο της πυρκαγιάς βρέθηκαν αντιπροσωπεία της Δημοτικής Αρχής, με επικεφαλής τον Δήμαρχο, Κώστα Πελετίδη όπως και η επικεφαλής της «Λαϊκής Συσπείρωσης» στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, Αναστασία Αγγελοπούλου καθώς και αντιπροσωπεία του ΚΚΕ, με επικεφαλής τον Γραμματέα της ΤΕ Αχαΐας του Κόμματος Θ. Μπίμπα, κάνοντας συνεχείς παρεμβάσεις στους αρμόδιους φορείς για την ενίσχυση των μέσων πυρόσβεσης.

Και η συγκεκριμένη πυρκαγιά φανέρωσε για μία ακόμη φορά τις διαχρονικές ευθύνες της τωρινής αλλά και των προηγούμενων κυβερνήσεων στο ζήτημα της αντιπυρικής προστασίας.

Ετικέτες: ,

Δείτε ακόμα...