ΑΔΑΕ: Ανακοίνωση του Χρ. Ράμμου για την υπόθεση των παρακολουθήσεων

Αρχή Διασφάλισης Απορρήτου και Επικοινωνιών (ΑΔΑΕ)
Πηγή: Eurokinissi

Με μια μακροσκελή ανακοίνωση, ο πρόεδρος της ΑΔΑΕ, Χρ. Ράμμος, απάντησε στις επικρίσεις του κυβερνητικού εκπρόσωπου και υπεραμύνθηκε των τελευταίων κινήσεων του. 

Ο Χρ. Ράμμος ανέφερε πως η πρωτοβουλία για την χθεσινή συνάντηση με τον Αλ. Τσίπρα ανήκε στον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ. «Ο κ. Πρωθυπουργός ουδέποτε ζήτησε να με συναντήσει. Και τούτο έγινε προφανώς διότι είχα τακτική επικοινωνία για θέματα αρμοδιότητας της ΑΔΑΕ όλα αυτά τα χρόνια που είμαι Πρόεδρος της Αρχής, με τον αρμόδιο Υπουργό κ. Γεραπετρίτη. Είχα επίσης δύο συναντήσεις με δική μου πρωτοβουλία και με τον κ. Υπουργό της Δικαιοσύνης», πρόσθεσε. 

Ο πρόεδρος της ΑΔΑΕ χαρακτήρισε «βαθύτατα προσβλητικό» για την τιμή και την υπόληψη του τον ισχυρισμό του κυβερνητικού εκπροσώπου ότι φιλοδοξεί να παίξει «ρόλο πολιτικού παράγοντα», ενώ υποστήριξε ότι η «ανεξαρτησία» της ΑΔΑΕ «ίσταται εκ του Συντάγματος και έναντι της εκτελεστικής εξουσίας, λογοδοτεί δε ενώπιον του Κοινοβουλίου». Συντηρώντας τις ψευδαισθήσεις περί των «ανεξάρτητων» αρχών, σημείωσε «ότι όπως και οι λοιπές ανεξάρτητες αρχές, η ΑΔΑΕ οφείλει να λειτουργεί ως θεσμικό αντίβαρο και εγγυητής των αρχών του κράτους δικαίου στο πεδίο αρμοδιότητάς της. Τούτο και μόνο είμαι αποφασισμένος να συνεχίσω να πράττω τιμώντας τη δέσμευση που ανέλαβα αποδεχόμενος τον ορισμό μου ως επικεφαλής της Αρχής από την ευρύτατη πλειοψηφία της Διάσκεψης των Προέδρων της Βουλής». 

Δείτε ακόμα...