Στρατεύσιμος Δίοπος: Άδικη και επικίνδυνη η ποινή φυλάκισης στον στρατιώτη

Ναύτες στο Κέντρο Εκπαίδευσης Παλάσκας στην Αμφιάλη (Οχυρό Σκαραμαγκάς) - Την Τρίτη 15 Μαρτίου 2022
Φώτο Αρχείου / Ναύτες στο Κέντρο Εκπαίδευσης Παλάσκας στην Αμφιάλη (Οχυρό Σκαραμαγκάς) – Την Τρίτη 15 Μαρτίου 2022 / Πηγή: ΓΡ. ΤΥΠΟΥ ΓΕΝ / EUROKINISSI

Μέσω της επιστολής μου αυτής θέλω και εγώ να καταδικάσω ως στρατευμένος την άδικη και επικίνδυνη ποινή φυλάκισης, που επιβλήθηκε στον συνάδερφο στρατιώτη από το 6ο ΕΤΕΘ Ρόδου, επειδή εξέφρασε την άποψη του. 

Η γενναία στάση του κάθε φαντάρου που εκφράζει τη γνώμη του, τις ανησυχίες του και εναντιώνεται με θάρρος σε όλα αυτά που καθημερινά βιώνουμε ως αποτέλεσμα της ενεργότατης συμμετοχής της χώρας μας στους σχεδιασμούς των ΝΑΤΟ-ΗΠΑ με κορύφωση τον πόλεμο στην Ουκρανία μας γεμίζει με αισιοδοξία, δύναμη και αποτελεί παράδειγμα για όλους μας.

Η  κυβέρνηση στοιχίζει τη χώρα πίσω από ξένα συμφέροντα, άσχετα με την υπεράσπιση των συνόρων, τα οποία ορκιστήκαμε να υπερασπιστούμε, προσφέροντας με ευκολία εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ για συμμετοχή στο πόλεμο στην Ουκρανία, ενώ ταυτόχρονα προσπαθεί να επιβάλει σιγή ιχθύος στους φαντάρους που λένε «όχι» στους σχεδιασμούς αυτούς και που είναι οι πρώτοι και κύριοι αποδέκτες των συνεπειών της επιθετικής πολιτικής τους.

Τα κατοχυρωμένα πολιτικά μας δικαιώματα δεν μπαίνουν στον πάγο όσο υπηρετούμε τη θητεία μας. 

Κανείς να μη φοβηθεί να πει «όχι» στον πόλεμο και τις συνέπειες του!

Εκφράζω την αμέριστη αλληλεγγύη μου στον φαντάρο συνάδελφο μου στη Ρόδο!

Να παρθεί άμεσα πίσω η ποινή φυλάκισης που του επιβλήθηκε!

Στρατεύσιμος Δίοπος Μικέλης Νικήτας

Δείτε ακόμα...