ΑΕΚ: Οι αντιδράσεις του κόσμου απέτρεψαν την πρόσληψη Τσιάρτα

Οι σφοδρές αντιδράσεις των οπαδών της ΑΕΚ απέτρεψαν την πρόσληψη του παλαίμαχου διεθνούς ποδοσφαιριστή Βασίλη Τσιάρτα, γνωστού για τις φασιστικές και ρατσιστικές απόψεις του, ως τεχνικού στη β’ ομάδα του συλλόγου.

Στο επίκεντρο των αντιδράσεων από οργανωμένους και μη οπαδούς βρέθηκε το γεγονός ότι σε έναν σύλλογο που η ιστορία του συνδέεται με την προσφυγιά, και ο οποίος πρεσβεύει αξίες και ιδανικά όπως αλληλεγγύη και φιλία των λαών, είναι αδύνατο να έχει θέση κάποιος που καθημερινά ξερνάει μίσος για τους πρόσφυγες και τους μετανάστες, άλλες κοινωνικές ομάδες, κάποιος που τον είχαν κάνει «σημαία» οι καταδικασμένοι φασίστες εγκληματίες της Χρυσής Αυγής και άλλοι ακροδεξιοί. Πολύ περισσότερο που ο Τσιάρτας προορίζονταν για προπονητής εφήβων νεαρών παικτών.

Σε ανακοίνωσή του ο σύνδεσμος οπαδών της ΑΕΚ, «Original 21», αφού αναφέρθηκε στην ιστορία της ομάδας και στους δεσμούς της με την προσφυγιά, μνημονεύοντας επίσης πρωτοβουλίες όπως ο φιλικός αγώνας με την Παρτιζάν στο Βελιγράδι εν μέσω ΝΑΤΟικών βομβαρδισμών ή ιστορίες όπως αυτή του κομμουνιστή παίκτη της ομάδας Σπύρου Κοντούλη, που εκτελέστηκε από τους ναζί, σημείωσε σχετικά με την πρόσληψη Τσιάρτα: «Το λέμε από τώρα με κάθε τρόπο ότι δεν είναι αποδεκτός ανάμεσά μας. Γιατί ο τοίχος λέει “ΑΕΚ σημαίνει προσφυγιά ξεριζωμένη”, γιατί ο Κοντούλης πέθανε για αυτά τα ιδανικά, γιατί το πούλμαν στο Βελιγράδι μπούκαρε για την ειρήνη, γιατί ο Τζούντα Γκαρσία και ο κάθε ποδοσφαιριστής μας, όσο “διαφορετικός” κι αν είναι, δεν αποτελεί λαθροεισβολέα, όπως ο Τσιάρτας πιστεύει, αλλά ίσο μέλος μας και όχι άτομο που θα του ζητούν πιστοποιητικό για να μπει στα Σπάτα…».

Στο ίδιο πνεύμα αντίθεσης κατά της πρόσληψης Τσιάρτα κινήθηκε και η ανακοίνωση του συνδέσμου οπαδών ΑΕΚ «Σπύρος Κοντούλης», που έκανε λόγο για αποφάσεις – αλυτρωτικά παραληρήματα και αδιαφορία για το τι είναι και τι πρεσβεύει η ΑΕΚ: «Για εμάς εδώ η ΑΕΚ είναι μάνα κάθε πρόσφυγα, χωρίς ταυτότητα και εθνική καταγωγή. Αγκαλιάζει ανεξάρτητα από φυλή, φύλο και θρήσκευμα όποιον αντιλαμβάνεται το παγκόσμιο μήνυμα που περικλείει η ιστορία της. Πατάει γερά στους αγώνες αυτού εδώ του λαού να τινάξει από πάνω του την όποια οικονομική και πολιτική σκλαβιά που επίμονα ντόπιοι και ξένοι με γεμάτες τσέπες παλεύουν να του επιβάλουν».

Μετά τις σφοδρές αντιδράσεις των οπαδών, ο ίδιος ο Τσιάρτας με ανάρτησή του δήλωσε ότι δεν αποδέχεται την πρόταση, τάχα για μη «διχάσει τον κόσμο».

Δείτε ακόμα...