Αεροπορικές επιδρομές των ΗΠΑ στη Συρία

Στο φόντο της αυξημένης έντασης στα τουρκο-συριακά σύνορα, οι ΗΠΑ εξαπέλυσαν σειρά αεροπορικών επιδρομών στο Ντέιρ Εζόρ της ανατολικής Συρίας σε ομάδες ενόπλων που σχετίζονται με τους Ιρανούς «Φρουρούς της Επανάστασης», δίχως να γίνουν άμεσα γνωστές πληροφορίες για τραυματίες ή νεκρούς.

Σε ανακοίνωση της Κεντρικής Διοίκησης του αμερικανικού στρατού διευκρινίζεται πως οι επιθέσεις, που έγιναν με εντολή του Αμερικανού Προέδρου Τζο Μπάιντεν, εξαπολύθηκαν ως αντίποινα για την επίθεση που σημειώθηκε στις 15 Αυγούστου από ένα (άγνωστης προέλευσης) τηλεκατευθυνόμενο μη επανδρωμένο αεροσκάφος (drone) σε κτιριακό συγκρότημα που χρησιμοποιούν Κούρδοι και άλλοι Σύροι μαχητές οργανώσεων που συνεργάζονται στενά με τον αμερικανικό στρατό.

Σύμφωνα με το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων που εδρεύει στο Λονδίνο, οι επιθέσεις των ΗΠΑ έγιναν στο στρατόπεδο Αγιάς που διαχειρίζεται η οργάνωση «Φατιμιγιούν» που απαρτίζεται από Σιίτες μαχητές από το Αφγανιστάν. Η ίδια πηγή ανέφερε πως από τις επιθέσεις σκοτώθηκαν έξι Σύροι και ξένοι ένοπλοι.

Ετικέτες: ,

Δείτε ακόμα...