Αφγανιστάν: 113 οι νεκροί από τις πλημμύρες – Δεκάδες αγνοούνται ακόμη

Σημαία Αφγανιστάν

Ο αριθμός των νεκρών από τις πλημμύρες αυτής της εβδομάδας στην ανατολική επαρχία του Νουριστάν στο Αφγανιστάν αυξήθηκε σε τουλάχιστον 113, ενώ δεκάδες άνθρωποι εξακολουθούν να αγνοούνται, δήλωσαν αξιωματούχοι.

Οι επιχειρήσεις διάσωσης ήταν ακόμη σε εξέλιξη την Κυριακή, λίγες ημέρες μετά τις ισχυρές βροχές που κατέκλυσαν την περιοχή Kamdesh στην απομακρυσμένη, ελεγχόμενη από τους Ταλιμπάν επαρχία, περίπου 200 χιλιόμετρα βορειοανατολικά της πρωτεύουσας την Τετάρτη.

Ο Αμπντούλ Σαμάι Ζάρμπι, εκπρόσωπος της Εθνικής Αρχής Διαχείρισης Καταστροφών του Αφγανιστάν (ANDMA), δήλωσε στο πρακτορείο ειδήσεων dpa ότι περισσότερα από 170 σπίτια είχαν «μερικώς ή εντελώς» καταστραφεί, επηρεάζοντας περίπου 300 οικογένειες.

Η πλημμύρα κατέστρεψε επίσης μια μεγάλη γέφυρα στην περιοχή, σύμφωνα με την αρχή καταστροφών, η οποία δήλωσε ότι δεν ήταν σε θέση να παράσχει ουσιαστική υποστήριξη, όπως φαγητό, προσωρινό καταφύγιο και ιατρική υποστήριξη στα θύματα.

«Δυστυχώς [αφού] η περιοχή βρίσκεται υπό τον έλεγχο των Ταλιμπάν, δεν μπορέσαμε να στείλουμε τις επαρχιακές μας ομάδες στην περιοχή», δήλωσε στο πρακτορείο ειδήσεων AFP ο Ταμίμ Αζίμι, εκπρόσωπος του κρατικού υπουργείου Αφγανιστάν για τη διαχείριση καταστροφών.

Ωστόσο, ομάδες έρευνας της Αφγανικής Ερυθράς Ημισελήνου έχουν ταξιδέψει στην περιοχή για να εκτιμήσουν τις ζημιές και την απαραίτητη υποστήριξη.

Πηγή: Aljazeera

Ετικέτες:

Δείτε ακόμα...