Αφγανιστάν: Δυνάμεις κατά των Ταλιμπάν κατέλαβαν τρεις περιοχές

Αφγανιστάν - Ταλιμπάν

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι δυνάμεις κατά των Ταλιμπάν κατέλαβαν τρεις βόρειες περιοχές στο Αφγανιστάν, λίγες μόνο ημέρες μετά την κατάληψη της Καμπούλ και την αποκατάσταση του λεγόμενου Ισλαμικού Εμιράτου.

Οι αφγανικές πολιτοφυλακές έσπρωξαν τους Ταλιμπάν από περιοχές της επαρχίας Μπαγκλάν, που βρίσκονται περίπου 160 χιλιόμετρα βόρεια της πρωτεύουσας, σύμφωνα με πολλές αναφορές. Περίπου 30 μαχητές Ταλιμπάν σκοτώθηκαν και άλλοι 20 συνελήφθησαν, ανέφερε η Washington Post, επικαλούμενη δηλώσεις διοικητών που ηγήθηκαν της εξέγερσης.

Τρεις περιοχές στην επαρχία-το Πούλι Χισάρ, ο Ντιχ Σαλάχ και ο Μπάνο-καταλήφθηκαν αφού οι ντόπιοι αντιστάθηκαν στην προσπάθεια των Ταλιμπάν να πραγματοποιήσουν έρευνες από σπίτι σε σπίτι στην περιοχή.

Ένας πρώην Αφγανός στρατιώτης που συμμετείχε στην εξέγερση ισχυρίστηκε ότι οι Ταλιμπάν εγκατέλειψαν την περιοχή με θωρακισμένα οχήματα καθώς οι ντόπιοι χτύπησαν τα αυτοκίνητά τους με βράχους.

Βγήκαν βίντεο στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης που υποτίθεται ότι δείχνουν στρατιωτικούς στην επαρχία να κατεβάζουν τη λευκή σημαία του Ισλαμικού Εμιράτου και στη συνέχεια να υψώνουν την κόκκινη, πράσινη και μαύρη σημαία της πρόσφατα καθαιρεθείσας κυβέρνησης του Αφγανιστάν.

Πηγή: RT

Ετικέτες:

Δείτε ακόμα...