Αφγανιστάν: Δύο εκρήξεις στην Καμπούλ με τουλάχιστον τρεις νεκρούς

Αφγανιστάν - ΗΠΑ - Καμπούλ - Αεροδρόμιο - βομβιστική επίθεση, 2021
(φωτό αρχείου) Βομβιστική επίθεση στην Καμπούλ

Τουλάχιστον δύο άνθρωποι σκοτώθηκαν και 10 τραυματίσθηκαν σήμερα όταν βόμβα εξερράγη σε μικρό λεωφορείο στην Καμπούλ, έγινε γνωστό από αξιωματούχο των Ταλιμπάν, ενώ μια δεύτερη έκρηξη με τουλάχιστον ένα νεκρό έχει αναφερθεί στην περιοχή Κάρτε 3 της ίδιας περιφέρειας της πρωτεύουσας. Με ανάρτησή του στον λογαριασμό του στο Telegram, το Ισλαμικό Κράτος του Χορασάν, το παρακλάδι της τζιχαντιστικής οργάνωσης στο Αφγανιστάν, ισχυρίστηκε ότι πραγματοποίησε «δύο ξεχωριστές εκρήξεις» που «άφησαν περισσότερους από 20 νεκρούς και τραυματίες στις τάξεις των αιρετικών», σε μια αναφορά στους σιίτες.

Η πρώτη έκρηξη σημειώθηκε στο δυτικό τμήμα της αφγανικής πρωτεύουσας, στη συνοικία Νταστ-ε-Μπαρσί, δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο αξιωματούχος αυτός, ο οποίος ζήτησε να μην κατονομαστεί. Πρόκειται για μια συνοικία όπου ζουν μέλη της σιιτικής μειονότητας των Χαζάρα.

Είναι η δεύτερη φορά μέσα σε διάστημα μικρότερο της μιας εβδομάδας που η ζώνη αυτή γίνεται στόχος τέτοιου είδους επίθεσης. Στις 13 Νοεμβρίου, ένας δημοσιογράφος είχε σκοτωθεί και τέσσερις άλλοι άνθρωποι είχαν τραυματισθεί από παρόμοια έκρηξη. Η οργάνωση Ισλαμικό Κράτος είχε αναλάβει την ευθύνη για την επίθεση.

«Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες μας, η βόμβα βρισκόταν στο μικρό λεωφορείο. Αρχίσαμε έρευνα», πρόσθεσε ο αξιωματούχος των Ταλιμπάν.

Μια δεύτερη έκρηξη αναφέρθηκε λιγότερο από μία ώρα μετά την πρώτη στην περιοχή Κάρτε 3, με στόχο ένα άλλο όχημα, δήλωσε στο Γερμανικό Πρακτορείο αστυνομικός αξιωματούχος των Ταλιμπάν ονόματι Χασματουλάχ.

Τουλάχιστον ένας άμαχος σκοτώθηκε και τέσσερις άλλοι τραυματίσθηκαν στη δεύτερη έκρηξη, που προκλήθηκε προφανώς από βόμβα που ήταν τοποθετημένη στο όχημα, πρόσθεσε η ίδια πηγή.

Ετικέτες:

Δείτε ακόμα...