Αφγανιστάν: Επίθεση και σε στρατιωτική βάση

Περιοχή της Καμπούλ, Πρωτεύουσα του Αφγανιστάν
Φώτο αρχείου / Περιοχή της Καμπούλ, Πρωτεύουσα του Αφγανιστάν / Πηγή: UNSPLASH / Φωτογράφος: Sohaib Ghyasi

Νέα βομβιστική επίθεση σημειώθηκε χτες στο Αφγανιστάν, αυτήν τη φορά σε στρατιωτική βάση της (βόρειας) επαρχίας Κουντούζ, με αποτέλεσμα το θάνατο τριών από τους δράστες. Σύμφωνα με τα σχετικά ρεπορτάζ, γύρω στις 7 π.μ. ένα όχημα παγιδευμένο με εκρηκτικά πλησίασε την είσοδο της βάσης, αλλά οι φύλακες εμπόδισαν την είσοδό του. Βομβιστής πυροδότησε τα εκρηκτικά στο ίδιο σημείο και ακολούθησε ανταλλαγή πυροβολισμών με τις δυνάμεις ασφαλείας της βάσης. Εκπρόσωποι των αφγανικών αρχών κατηγόρησαν για την επίθεση τους Ταλιμπάν.

Θυμίζουμε ότι πολύνεκρη επίθεση σημειώθηκε και προχτές, με στόχο το πανεπιστήμιο της Καμπούλ, αφήνοντας πίσω της τουλάχιστον 22 θύματα, στην πλειοψηφία τους φοιτητές. Ακόμα, πάνω από 22 τραυματίστηκαν. Ήταν η δεύτερη επίθεση εναντίον εκπαιδευτικού ιδρύματος μέσα σε ένα 10ήμερο.

Την περασμένη βδομάδα τουλάχιστον 24 άνθρωποι, ξανά στην πλειοψηφία τους φοιτητές, σκοτώθηκαν μετά από βομβιστική επίθεση κατά εκπαιδευτικού κέντρου στη δυτική Καμπούλ. Την ευθύνη και για τις δύο επιθέσεις ανέλαβε το «Ισλαμικό Κράτος», του οποίου η δράση στη χώρα και όλη την Κεντρική και Νότια Ασία έχει ενισχυθεί τα τελευταία χρόνια.

Ετικέτες:

Δείτε ακόμα...