Αφγανιστάν: Η πρώτη συνέντευξη των Ταλιμπάν για την «επόμενη μέρα»

Κυβέρνηση Ταλιμπάν - Η πρώτη συνέντευξη στο Αφγανιστάν Σεπτέμβρης 2021
Φώτο Αρχείου / Κυβέρνηση Ταλιμπάν – Η πρώτη συνέντευξη στο Αφγανιστάν Σεπτέμβρης 2021

Ενώ συνεχίζονται τα ιμπεριαλιστικά παζάρια για την επόμενη μέρα στην περιοχή, οι Ταλιμπάν έδωσαν σήμερα την πρώτη συνέντευξη Τύπου.

Ο εκπρόσωπος των Ταλιμπάν Ζαμπιχουλάχ Μουτζαχίντ άρχισε τη συνέντευξη με απαγγελία από το Κοράνι. Εκφράζοντας ανοιχτά τις προθέσεις της σκοταδιστικής οργάνωσης για συνέχιση των παζαριών με τα διεθνή ιμπεριαλιστικά κέντρα για τον φυσικό πλούτο της χώρας, σημείωσε χαρακτηριστικά πως «Οι αλληλεπιδράσεις με άλλες χώρες θα συνεχιστούν» και ξεκαθάρισε ότι στόχος της οργάνωσης είναι «να συνεχίσει να χρησιμοποιεί τους φυσικούς πόρους της χώρας, για την ανοικοδόμηση και την ευημερία της».

Έσπευσε να καθησυχάσει τη διεθνή κοινότητα, μέρος της οποίας μέχρι πρότινος τους υποστήριζε, ότι «το έδαφος του Αφγανιστάν δεν θα χρησιμοποιηθεί εναντίον κανενός και διαβεβαιώνουμε τη διεθνή κοινότητα γι αυτό» προσθέτοντας ότι «το Ισλαμικό Εμιράτο δεν κρατά καμιά κακία εναντίον κανενός. Δεν θέλουμε κανέναν εσωτερικό ή εξωτερικό εχθρό. Κανείς από την αμερικανική ή τη διεθνή κοινότητα θα πάθει τίποτα», είπε χαρακτηριστικά. 

Διευκρίνισε ακόμα ότι οι Ταλιμπάν δεν θα εκδικηθούν Αφγανούς πρώην στρατιώτες καθώς και μέλη που υποστηρίζονταν από τις δυτικές κυβερνήσεις, και πρόσθεσε ότι υπάρχει αμνηστία για τους Αφγανούς πρώην κυβερνητικούς στρατιώτες καθώς και για υπεργολάβους και διερμηνείς που εργάστηκαν για τις διεθνείς δυνάμεις.

Κάλεσε τη διεθνή κοινότητα να βοηθήσει το Αφγανιστάν ώστε να αποκτήσει εναλλακτικές καλλιέργειες, ώστε να θέσει τέλος στην καλλιέργεια ναρκωτικών ουσιών ενώ όσον αφορά τα δικαιώματα των γυναικών παρέπεμψε στο σχηματισμό κυβέρνησης και τους νόμους που θα θεσπίσει. 

Ετικέτες:

Δείτε ακόμα...