Αφγανιστάν: Κατάρ και Τουρκία θα αναλάβουν την επαναλειτουργία του αεροδρομίου της Καμπούλ

Τα παζάρια που βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη για τον ρόλο των Ταλιμπάν στο Αφγανιστάν, αντικατοπτρίζονται στην υπόθεση του αεροδρομίου της Καμπούλ. Νέα κινητικότητα γύρω και από τους όρους επαναλειτουργίας του προμηνύει και η ανακοίνωση του στελέχους των Ταλιμπάν, Μοχάμαντ Αμπάς Στανικζάι, ότι «το αεροδρόμιο της Καμπούλ με την οικονομική υποστήριξη ύψους 30 εκατομμυρίων δολαρίων από το Κατάρ και την Τουρκία θα λειτουργήσει εντός δύο ημερών».

H υφυπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Βικτώρια Νούλαντ, επιδοκιμάζοντας τις «προσπάθειες» Τουρκίας – Κατάρ για την επαναλειτουργία του αεροδρομίου είπε ότι η κυβέρνηση Μπάιντεν είναι δεσμευμένη σε «εντατικά διπλωματική εργασία που συνεχίζεται» για να βοηθήσει τους Αμερικανούς πολίτες και τους Αφγανούς συμμάχους των ΗΠΑ που παραμένουν στο Αφγανιστάν.

Πάντως ο υπουργός Εξωτερικών του Κατάρ Μοχάμεντ μπεν Αμπντεραχμάν Αλ-Θάνι που υποδέχτηκε στη Ντόχα και το Βρετανό ομόλογό του Ντόμινικ Ράαμπ – είπε ότι η Ντόχα «δουλεύει σκληρά» για το θέμα του αεροδρομίου αλλά μέχρι στιγμής δεν υπάρχει «καμιά συμφωνία».

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Δείτε ακόμα...