Αφγανιστάν: Ο Βρετανικός Στρατός έχει σκοτώσει από 64 έως 135 παιδιά μεταξύ 2006-2014 σύμφωνα με αναφορά

Βρετανοί στρατιώτες της Νατοϊκής Δύναμης (ISAF) στο Αφγανιστάν - Ιούνιος 2008
Φώτο Αρχείου / Βρετανοί στρατιώτες της Νατοϊκής Δύναμης (ISAF) στο Αφγανιστάν – Ιούνιος 2008 / Πηγή: ISAF – Staff Sgt. Jeffrey Duran, U.S. Army

Ο Βρετανικός στρατός έχει σκοτώσει από 64 έως 135 παιδιά μεταξύ 2006-2014 στο Αφγανιστάν σύμφωνα με σχετική αναφορά της βρετανικής Οργάνωσης “Δράση για την στρατιωτική Βία“.

Σύμφωνα με την αναφορά η βρετανική κυβέρνηση φέρεται να έχει πληρώσει τετραπλάσιο ποσό ως αποζημίωση (!) για τα θύματα στο Αφγανιστάν, με την τελευταία να έχει αποδεχθεί δημοσίως ότι οι βρετανικές επιχειρήσεις έχουν κοστίσει τη ζωή σε 16 παιδιά.

Μεταξύ 2006-2014 έχουν καταγραφεί επισήμως 64 θάνατοι παιδιών στο Αφγανιστάν, για τα οποία ο Βρετανικός Στρατός έχει πληρώσει αποζημίωση, ωστόσο ο αριθμός των παιδιών που έχουν σκοτωθεί μπορεί να φτάνει έως και τα 135“, αναφέρει η αναφορά.

Ο μέσος όρος ηλικίας των παιδιών που έχασαν τη ζωή τους ήταν μόλις 6 ετών (!) ενώ οι περισσότεροι θάνατοι προήλθαν από αεροπορικές επιδρομές.

Σχολιάζοντας τη νέα αναφορά, εκπρόσωπος του Υπουργείου Άμυνας της Βρετανίας – ο οποίος, ουσιαστικά παραδέχτηκε τα όσα γράφει- σημείωσε:

Ο θάνατος αμάχων κατά τη διάρκεια ένοπλων συγκρούσεων είναι τραγωδία, ειδικά όταν εμπλέκονται παιδιά και οικογένειες. Ο βρετανικός στρατός δουλεύει σκληρά ώστε να μειώσει το ρίσκο, το οποίο ατυχώς δεν μπορεί ποτέ να εκμηδενιστεί“.

Δείτε ακόμα...