Αφγανιστάν: Οι Ταλιμπάν εκτέλεσαν τον αδελφό του πρώην αντιπροέδρου Σάλεχ

Οι Ταλιμπάν εκτέλεσαν τον αδελφό του Αμρουλάχ Σάλεχ, του πρώην αντιπροέδρου της κυβέρνησης ο οποίος στη συνέχεια ενώθηκε δυνάμεις που αντιστέκονται στην εξουσία της ισλαμιστικής οργάνωσης, στην κοιλάδα Πανσίρ. Την πληροφορία αυτή μετέφερε ο ανιψιός του.

Η είδηση για την εκτέλεση του Ροχουλάχ Αζίζι Σάλεχ έρχεται λίγες ημέρες αφότου οι Ταλιμπάν έθεσαν από τον έλεγχό τους την Πανσίρ, την τελευταία επαρχία που αντιστεκόταν ακόμη.

«Εκτέλεσαν τον θείο μου», ανέφερε ο Εμπαντουλάχ Σάλεχ σε μήνυμα που απέστειλε στο πρακτορείο Reuters. «Τον σκότωσαν χθες και δεν μας αφήνουν να τον θάψουμε. Έλεγαν συνέχεια ότι το πτώμα του πρέπει να σαπίσει», πρόσθεσε. Η σελίδα, στη γλώσσα ουρντού, της ενημερωτικής υπηρεσίας των Ταλιμπάν Alemarah ανέφερε ότι «σύμφωνα με πληροφορίες» ο Ροχουλάχ Σάλεχ σκοτώθηκε σε συγκρούσεις στο Πανσίρ.

Ο Αμρουράχ Σάλεχ, ο πρώην επικεφαλής της υπηρεσίας πληροφοριών του Αφγανιστάν, διαφεύγει της σύλληψης. Είναι ασαφές το πού ακριβώς βρίσκεται.

Ο Σάλεχ συμπαρατάσσεται με τον ηγέτη του Εθνικού Μετώπου Αντίστασης του Αφγανιστάν, Άχμαντ Μασούντ, γιό του πολέμαρχου Άχμαντ Σαχ Μασούντ (συνεργάτη της CIA που διακρίθηκε στον πόλεμο κατά της λαϊκής επανάστασης τη δεκαετία του 1980). Ο Μασούντ διακηρύσσει ότι οι δυνάμεις του θα συνεχίσουν να αντιστέκονται στους Ταλιμπάν, ακόμη και μετά την πτώση της Μπαζαράκ, της επαρχιακής πρωτεύουσας της Πανσίρ.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Ετικέτες:

Δείτε ακόμα...