Αφγανιστάν: Τουλάχιστον 60 νεκροί σε τρεις εβδομάδες λόγω κακοκαιρίας

Τουλάχιστον 60 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους κατά τις τρεις τελευταίες εβδομάδες στο Αφγανιστάν εν μέσω χιονοπτώσεων και βροχοπτώσεων, όπως ανακοίνωσε σήμερα το υπουργείο Διαχείρισης καταστροφών.

«Οι πρώτες πληροφορίες από τις επαρχίες κάνουν λόγο για 60 νεκρούς και 23 τραυματίες λόγω των χιονοπτώσεων και των βροχοπτώσεων από τις 20 Φεβρουαρίου», ανέφερε σε ανακοίνωση ο εκπρόσωπος του υπουργείου Τζανάν Σαγιέκ. Τουλάχιστον 1.645 σπίτια καταστράφηκαν ή υπέστησαν ζημιές σε όλη τη χώρα και σχεδόν 178.000 ζώα χάθηκαν, σύμφωνα με τον ίδιο.

Το τέλος του χειμώνα είναι παραδοσιακά μια περίοδος με φονικές κακοκαιρίες στο Αφγανιστάν.

Έτσι στην επαρχία Χεράτ, στα δυτικά, σημειώθηκαν ξαφνικά πλημμυρικά φαινόμενα ύστερα από ισχυρές βροχοπτώσεις από το βράδυ της Δευτέρας. Πέντε μέλη της ίδιας οικογένειας έχασαν χθες τη ζωή τους και δύο τραυματίστηκαν όταν κατάρρευσε η σκεπή του σπιτιού τους λόγω των βροχοπτώσεων στην πρωτεύουσα Χεράτ, ανακοίνωσε στον Τύπο ο Αμπντούλ Ζαχέρ Νουρζάι, από την Υπηρεσία διαχείρισης φυσικών καταστροφών.

Περίπου 250 σπίτια καταστράφηκαν στο κέντρο της Χεράτ και σε άλλα σημεία της επαρχίας, ενώ μεγάλες εκτάσεις αγροτικής γης πλημμύρισαν, πρόσθεσε ο ίδιος, υπογραμμίζοντας ότι πρόκειται για προσωρινά στοιχεία.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ, AFP

Ετικέτες:

Δείτε ακόμα...